Autor: Informer.rs

21.12.2022.

09:18

Foto:

Magazin

SUPLEMENTI KOJI USPORAVAJU STARENJE! Jedan od njih je posebno ZNAČAJAN!

Nauka i tehnologija napreduju, ali niko još uvek nije pronašao način da zaustavi starenje i produži mladost - fizički, mentalno i zdravstveno. Ali su tu jednostavne životne navike koje mogu da učine da starimo zdravije i sporije.

Informer

Shutterstock

Starenje

Bore, slabije pamćenje, usporeni metabolizam, pad životne energije, bol u zglobovima - ovo su samo neki od neizbežnih pratilaca kasnijih godina. Svako od nas će se, pre ili kasnije, suočiti sa njima, ali nam balansirana ishrana, redovna fizička aktivnost, život bez stresa, ali i određeni suplementi mogu pomoći da to maksimalno odložimo.

Stručnjaci kažu da bi posebno trebalo obratiti pažnju na sledeće suplemente: kolagen, vitamin C, vitamini iz grupe B12, omega-3 i resveratrol. Svaki od navedenih suplemenata značajno može da unazadi, ali i unapredi zdravlje ljudi, tvrdi portal EatThis.

Kolagen unapređuje zdravlje kože i olakšava bolove u zglobovima, jača kosti, povećava mišićnu masu i pozitivno deluje na zdravlje srca. 

Informer

Suplement

Ekstrakt zelenog čaja primera radi može da ubrza metabolizam, ali i da spreči probleme sa probavom, dok vitamini grupe B12 pomažu da vaša kosa, koži i nokti budu jači i kvalitetniji, a poboljšavaju i memoriju.

Ipak, imajte na umu da sa upotrebom suplemenata ne bi trebalo da se preteruje, pa je najbolje da se konsultujete sa farmaceutom ili lekarom, posebno ako već pijete neke lekove.

bonus video: