Autor: Informer.rs

24.12.2022.

22:16

Foto:

Magazin

PROBUDILI STE SE SA PODOČNJACIMA? Sve što vam treba su mleko, krastavac i banana

Podočnjaci i tamni kolutovi oko očiju posle nespavanja obično nisu opasni, ali čine da izgledate umorno i starije.

Maska sa krastavcem i mlekom

Potreban vam je jedan manji krastavac i kašika mleka. Izblendirajte krastavac i mleko tako da dobijete gustu pastu. Efekat će biti bolji ako masku stavite na 15 minuta u frižider, a onda je nanesete na lice i polako izmasirate područje oko očiju. Ostavite da deluje 30 minuta i isperite mlakom vodom.

Krastavac sadrži antioksidanse i flavonoide koji će ublažiti crvenilo i otok ispod očiju.

Informer

Maska

Maska od krompira i jaja

Potreban vam je jedan manji krompir i jedno belance. Očistite i oljuštite krompir, pa stavite u bledner zajedno sa belancetom. Nanesite tu pastu na čistu maramicu ili tufer, pa stavite preko očiju i držite od 20 do 30 minuta. Isperite mlakom vodom.

Enzimi koji se nalaze u krompiru smanjiće zadržavanje vode oko očiju. Kombinacija hladnoće i skroba iz krompira razviće antizapaljenski efekat i umanjiti nadutost. Jaje poboljšava cirkulaciju krvi i takođe sprečava oticanje.

Informer

Maska sa bananama i limunom

Potrebna vam je jedna banana i kašičica limunovog soka. Izgnječite bananu i dodajte limunov sok, pa izmiksajte da dobijete pastu. Nanesite na lice i nežno izmasirajte predeo oko očiju. Ostavite da deluje oko 15 minuta, pa se umijte mlakom vodom.

Banana sadrži dosta vitamina, uključujući i vitamin C, mangan, kalijum i bakar. Zbog toga što sadrži dosta kalijuma odlična je za limfni sistem, koji inače pomaže koži da se sama očisti i obezbeđuje nutrijente za svaku ćeliju u telu.

Vitamin C koji se nalazi u limunu deluje kao "čistač" kože a moguće je da će je i posvetliti ukoliko imate tamne kolutove oko očiju. 

bonus video: