15.01.2023.

09:52

Foto: Shutterstock

Magazin

TRANSFORMACIONI KOUČ OTKRIVA! Evo koji je pravi razlog zašto nam je teško da nastavimo dalje nakon raskida!

Raskidi i razvodi su definitivno jedna od najtežih stvari sa kojima se ljudi susreću tokom života.

I dok jedni u tim slučajevima "pale svoj odbrambeni mehanizam" i čine sve da zaborave bivšeg partnera, drugima to, i pored svih napora, nikako ne ide.

Transformacioni kouč, specijalizovan za partnerske odnose, Slađana Trikić, otkriva zašto nam je teško da nastavimo dalje:

Informer

raskid

- Mi smo kao ljudska bića evoluirali do tačke gde imamo jednu nazovi osobinu, a to je da imamo memoriju, odnosno sećanje. Pa se mi tako sećamo mnogih lepih, ali i mnogih ružnih stvari iz našeg života, mnogih trauma, neprijatnih događaja itd. Raskid, tj. razvod definitivno predstavlja jednu traumatičnu situaciju i ono što radimo jeste da se stalno vraćamo u prošlost, sećamo se šta je rekao, šta je uradio, samim tim ostajemo u mestu, vrtimo se u tom krugu, nama je loše, patimo se, ne znamo kako da izađemo iz tog začaranog kruga - navodi Slađana i dodaje:

- Sledeće i bitnije od onog prvog su emotivni naboji. Emotivni naboji koji postoje na tim našim sećanjima iz prošlost, to je ono što nam pravi najveći problem da krenemo dalje. To je ta zarobljena energija koju imamo i sa kojom ne znamo šta da radimo i ne znamo kako da krenemo dalje - ističe Slađana, navodeći da postoje metode, koje vam mogu pomoći sa tim.

BONUS VIDEO: