18.01.2023.

23:30

Foto:

Magazin

2 TRIKA SA STOPALIMA ZA LAKŠI SAN! Doktorka pokazuje šta treba da uradite samo 30 minuta pre spavanja!

 

Ukoliko želite da poboljšate vaše spavanje, ali i olakšate neke druge zdravstvene probleme, poslušajte savet doktorke Eilin Li, koja se bavi akupunkturom. Ona je podelila sa svojim pratiocima na Instagramu dva zabavna trika:

Bubreg 1 (KD1) i Jetra 3 (LV3) su dve neverovatne kombinacije tačaka, koje se obično koriste u tretmanima akupunkture, ali možete ih koristiti kod kuće uz akupresuru i iskusiti efikasnost kineske medicine.

Bubreg 1 (tzv. "Yongquan" ili "Proleće koji šiklja") je odlična tačka za nekoga ko je "u svojim mislima"; takođe može da leči noćno znojenje, lupanje srca (osećaj ubrzanog kucanja) i valunge (za one u menopauzi).

Ova tačka se nalazi na stopalima, u ulubljenju između 2. i 3. prsta. Držite 30 sekundi ili masirajte u krug.

Jetra 3 (tzv. "Tai Chong" ili "Velika žurba") je tačka za hlađenje za one pod stresom, ali što je još važnije, odlična je i za ublažavanje menstrualnih grčeva i potisnutog besa. U nekim slučajevima može čak pomoći i kod vrtoglavice.

Ova tačka se nalazi sa gornje strane stopala, između 1. i 2. prsta, pa malo niže ka članku.

- Ovo možete da radite svakodnevno i to neposredno pre spavanja. Uradite nekoliko rundi ili samo jednu. Tretirajte sebe dobro - navodi Eilin.

Kako to izgleda, možete videti u snimku sa početka teksta.

BONUS VIDEO: