25.01.2023.

23:30

Foto:

Magazin

OSLOBODI SE PATNJE! 3 pitanja koja će ti pomoći u raskidanju povezanosti sa manipulatorom!

Mnoge žene upadnu u kolotečinu veze sa manipulatorom, delimično ne zanajući kako, a delimično ne želeći da izađu iz tog odnosa.

Međutim, transformacioni kouč, specijalizovan za partnerske odnose, Slađana Trikić, savetuje da sebi postavite naredna tri pitanja i iskreno odgovorite na njih, kako bi olakšali razdvajanje od toksičnog partnera:

1. Šta ja uopšte volim kod ove osobe?

Ono što ti voliš u vezi njega je kakav je on bio na početku veze, međutim on odavno nije više takva osoba i sada postavi sebi da li ti zaista voliš to što on tebe maltretira, ponižava, vređa, vara, laže, okrivljuje za sve?

Informer

manipulator

2. Šta meni nedostaje u vezi te osobe?

Da li ti nedostaje to što je on tebe kontrolisao, što nisi smela ništa da kažeš, što nisi znala kako će on da reaguje, što si se pored njega osećala jadno i još mnogo toga?

3.Na koji je ta osoba dobra za mene, kako u emocionalnom, tako i u fizičkom smislu?

Kada kažemo emocionalnom smislu, da li ti nedostaje zapravo ta bol, patnja, očaj, bes koji si osećala pored njega i taj strah koji si takođe osećala. A što se fizičkog dela tiče, mnoge žene koje se nalaze u takvim odnosima, njihovo zdravlje nastrada, pre svega njihovi hormoni, dešava se da im proradi štitna žlezda, počne da im opada kosa, izgube menstruaciju, problemi sa srcem - zaključuje Slađana.

BONUS VIDEO: