03.03.2023.

06:10

Foto:

Magazin

NAPRAVITE PRIRODNU PASTU ZA ZUBE! Potrebno vam je samo nekoliko sastojaka, a drastično je zdravija od kupovnih!

Mnogi smatraju da većina kupovnih pasti za zube sadrži i neke štetne sastojke. Ukoliko ste pristalica prirodnih proizvoda i onih koji sami napravite, verujemo da će vam ova "uradi sam" pasta za zube dobro doći. 

Recept za ovaj proizvod dala je nekadašnja vaterpolo reprezentativka Srbije Nastasja Nedimović.

Ona je pobedila opaku bolest - multipli mijelom, rak koštane srži, a sada kroz mnogobrojne zdravstvene savete, pomaže ljudima da unaprede svoj život.

- Trebaće vam staklena posuda i obavezno drvena kašičica. Drvenom kašičicom izvadite oko 10 porcija bentonit gline (ukoliko vadite metalnom kašičicom, gube se lekovita svojstva). Dodajte oko tri supene kašike vode (ukoliko treba da se doda, vi dodajte, bolje je da stavite manje, nego više), promešajte i razbijte gromuljice. Potom dodajte supenu kašiku kokosovog ulja (ima antibakterijska svojstva) i malu kašiku zaslađivača, kao i 1/8 kašičice morske soli - navodi Nastasja.

Informer

pranje zuba

Nakon toga ide dodavanje esencijalnih ulja, po želji, a Nastasja se odlučila za esencijalno ulje divlje narandže (10 kapi), kao i mešavinu od ulja divlje narandže, karanfilića, lista cimeta, lista eukaliptusa i ruzmarina (10 kapi).

- Pastu za zube čuvam u malim teglama, napunim je i zgrabimo četkicom za zube, a čuva se oko mesec dana. Neko će istrošiti ranije, neko kasnije, sve zavisi od broja članova porodice i koliko često perete zube. Razlika velika u odnosu na komercijalne paste za zube sa štetnim sastojcima, jeste što ova pasta ne peni i nemojte da očekujete da će da zapeni, jer nema štetnih deterdženata u sebi - zaključuje Nastasja.