Autor: Informer.rs

03.03.2023.

22:00

Foto: Printscreen You Tube SNOVI, KUĆA, DOM

Magazin

CVEĆE KOJE VOLI SUNCE! Izaberite najpopularnije i najootpornije cvetnice

Ovo je idealno godišnje doba kada treba da se pozabavite uređenjem eksterijera da biste narednih meseci uživali u mirisu i lepoti cveća. Ako imate slobodnog vremena, obiđite rasadnike, nabavite rasad, seme i ostale neophodne stvari.

Ovo su neke od najpopularnijih i najlepših cvetnica kojima prija sunce.

Informer

Petunija

Petunija

Petunija je vrsta cveća koja često ukrašava kuće i bašte kafića. Postoji mnogo različitih nijansi i cvetaju od početka proleća do kasne jeseni. Sve što je potrebno ovim biljkama je toplota i svetlost.

Begonija

Sa asimetričnim lišćem, bujnim cvetnim stabljikama, različitih oblika i boja, begonija je veoma popularna među baštovanima. Ne zahteva preveliku brigu, dovoljno je da izaberete mesto gde će je sunce grejati rano ujutru i po podne. Ne zaboravite da u senci begonija gubi dekorativne osobine.

Verbena

Verbena je jednogodišnja biljka koja dostiže visinu do pola metra. Cvetovi su najčešće u roze, crvenoj, ljubičastoj ili plavoj boji. Biljka cveta od ranog proleća do jeseni, a potrebno je da samo zasadite seme i čekate da poraste sadnica. Posle toga treba je presaditi u veću saksiju i čekati cvetanje.