08.03.2023.

11:59

Foto:

Magazin

BOJIM SE, A NE ŽELIM DA VRŠIM PRITISAK! Nakon 4 godina veze, devojka se plaši da traži jednu stvar od momka - da li je u pravu?

Pojedine devojke, kada su u ozbiljnoj vezi počnu da razmišljaju o budućnosti sa svojim partnerom.

Međutim, neke od njih i dalje imaju strah da izraze svoje misli i želje, a jedna devojka je na sajtu koji se bavi ispovestima, podelila svoj slučaj:

- U vezi smo 4 godine, sve je zaista lepo i odlično se slažemo. Muči me to što ne pričamo o našoj zajedničkoj budućnosti, braku, deci. Patim u sebi a ne mogu da mu kažem da to želim što pre i više od bilo čega na svetu, jer sam u 30-im i bojim se da posle kad budemo hteli decu, nećemo moći da imamo. A s druge strane, ne želim da vršim pritisak na njega - napisala je ova devojka, a onda su usledili i komentari:

- Prešli 30 i razgovor o braku i deci je vršenje pritiska? Ženo, sredi svoje samopoštovanje pre svega i diži standarde.

Informer

veza

- Pa nego šta je nego pritisak? Zamisli sad ovako da muškarci imaju biološki sat, pritisak, i promene se u jednom danu i požele nešto o čemu nikad niste pričali i to odjednom i svaki dan krene da priča, samo i isključivo o tome, krene da te uslovljava za stvari koje su bile do juče normalne, pod uslovom da ti uradiš to što se njemu odjednom jako hoće. A to recimo neka bude prodajmo sve stvari koje imamo i stan i dajmo otkaz i kupimo maserati kvatroporte i idemo da se vozimo Evropom. Ne zanima me šta će sutra biti, ni odakle nam pare, ni kako ćemo da živimo, ni ništa, hoću da imamo maseratija sutra. E to je odjednom brak i odednom deca, ogromna odluka koja menja život do kraja i koja je ogromna odgovornost, kojoj žene pristupe jer imaju hormone i biološki sat, pa posle 2-3 godine, kad se stabilizuju hormoni bude, hej pa on je drugačiji nego u vezi, ma nemoj da pričaš sestro, on je drugaciji?

- Nije to nikakav pritisak. To je najnormalnija stvar, pitati partnera šta želi u skorijoj budućnosti, pa ako vam se ne poklapaju ciljevi, onda doviđenja prijatno. Misli ti na sebe, jer muškarci na sebe isto prvo misle, a sigurna sam da i tvoj momak prvo na sebe misli, pa onda na tebe. Ako želiš decu, nemoj da žrtvuješ godine pogodne za rađanje, radi nekog ko ne zna šta želi. Probudićeš se u 40-oj i kajaćeš se zbog svojih odluka.

- Mica, u tridesetim godinama, posle 4 godine veze, ne želi da vrši pritisak na muškarca potpuno legitimnom pričom o budućnosti veze. Pa neka druga, s kojom bude bio posle tebe, će ti pokazati kako se to radi. Čim imate 30 i kusur, a nema reči o svadbi, piši propalo. Zašto ste uopšte u vezama u kojima ne smete drugoj osobi reći ništa?

Šta vi mislite o njenoj situaciji?