19.03.2023.

12:49

Foto: Shutterstock

Magazin

DOSTA VAM JE POVRŠNIH ODNOSA? Izgradite snažna prijateljstva u 7 koraka!

Iako nije tajna da je prijateljstvo važno za zdravlje i sreću, održavanje bliskih odnosa sa prijateljima nije uvek lako, posebno u odraslom dobu. Evo sedam koraka koji mogu da pomognu u izgradnji jakih, bliskih prijateljstava.

Pokažite interesovanje

Postavljajte pitanja o njihovom životu, njihovim interesovanjima, hobijima i strastima. Pokažite da ste zainteresovani za ono što govore i da vam je zaista stalo.

Budite otvoreni

Pokažite svoju ranjivost i budite iskreni u vezi sa svojim emocijama i mislima. Ovo će stvoriti poverenje neophodno za izgradnju snažnog prijateljstva.

Informer

Nemojte da budete zaokupljeni telefonom kada ste sa prijateljima

Budite prisutni

Kada ste sa prijateljima, fokusirajte se na to da budete prisutni u trenutku i da im se potpuno prepustite. Nemojte da budete zaokupljeni svojim telefonom i drugim stvarima koje vas ometaju.

Budite podrška

Budite uz svog prijatelja u teškim trenucima i pružite mu podršku kada im je potrebna. Pokažite da ste tu za njih i u dobru i u zlu.

Budite autentični

Budite svoji i nemojte da se pretvarate da ste nešto što niste da biste ugodili drugima. Pravi prijatelji će vas prihvatiti onakvim kakvi jeste.

Informer

Redovno razgovarajte sa prijateljima i ostanite u kontaktu sa njima

Ostanite u kontaktu

Redovno razgovarajte sa prijateljima i ostanite u kontaktu sa njima. Planirajte zajedničke aktivnosti i druženja, bez obzira na to koliko ste zauzeti.

Oprostite i budite tolerantni

Svi pravimo greške, ali pravi prijatelji će biti tolerantni i oprostiti jedni drugima. Budite spremni da oprostite i radite na rešavanju problema, umesto da ih ignorišete ili se povlačite iz prijateljstva.