28.03.2023.

09:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Svi vole domaće - svi vole zdravo! Piletina, najvažniji deo izbalansirane ishrane, proverite zašto!

 

Piletina je jedna od namirnica koje ljudi koriste u zdravoj ishrani, ali i na prazničnim trpezama. S obzirom da nam predstoje praznici, ona je idealan sastojak mnogih recepata za jela koja bi mogla da se nađu na vašoj trpezi.

Važan temelj zdravog života jeste izbalansirana i prirodna ishrana, koja pruža potrebne hranljive elemente sa minimalnim štetnim uticajima na organizam.

Piletina, kao najlaganija i najhranljivija od svih vrsta mesa nalazi se visoko na listi saveta stručnjaka i to je namirnica čija upotreba raste u celom svetu. 

Pileće meso nije samo ukusno već je i jednostavno za pripremu čitave lepeze jela. Ono je prirodni izvor vitamina, proteina i zdravih masti, izbalansirane je kalorijske vrednosti i gotovo za sve uzraste i načine ishrane.

Informer

Kao redovan sastojak u svakodnevnoj ishrani, piletina može mnogo da doprinese balansu i boljem opštem stanju organizma i ono što vi dugujete sebi i svojoj porodici je da je što pre uvedete u redovnu ishranu.

Sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva ali i za održavanje mišićne mase. Vitamini i minerali koji služe kao odličan dodatak uravnoteženoj ishrani nalaze se u pilećem mesu.

Piletina se može pripremiti na više načina nego što možete da zamislite i lako može postati deo vaše svakodnevne ishrane. Pileće meso je zbog svog blagog ukusa nesumnjivo hrana koja daje prostor za smelost i kreativnost u kuhinji.

Informer

Kako kažu ispitivanja, moderan potrošač teži da  u svakom trenutku na raspolaganju ima najsvežiju moguću hranu. Pored vrhunskog kvaliteta koji je imperativ, istraživanja kažu da je svežina jedan od najznačajnijih faktora pri donošenju odluke o kupovini.

U kompaniji Perutnina Ptuj Topiko sve značajniji deo pilećeg belog mesa koji se proizvodi pakuje se u MAP ambalažu.

Šta je MAP? (Modified Atmospheren Packaging)

Pakovanje u modifikovanoj atmosferi (MAP – eng. Modified Atmosphere Packaging) predstavlja način produžavanja roka trajanja proizvoda bez ikakvog menjanja svojstava mesa.

Najvažniji benefit koji MAP pakovanje donosi jeste duža održivost proizvoda. Pakovanjem u MAP ambalažu usporavaju se biohemijske reakcije koje izazivaju oksidaciju ili promenu boje proizvoda ili pak utiču na njegov nepoželjan miris. Proizvod je svež i zadržava sva kvalitativna svojstva tokom celog svog roka trajanja.

Informer

Pored produženog roka, prednost upakovanih proizvoda jeste i bolja higijena čuvanja proizvoda koja se postiže minimalnim kontaktom sa samim mesom. Olakšana je i manipulacija jer do samog otvaranja pakovanja i upotreba ne postoji mogućnost spoljne kontaminacije.

Domaće je najbolje

Prilikom svakog izbora potrošači najviše vole da kupuju namirnice koje su domaće, odnosno da su proizvedene u Srbiji. 

Perutnina Ptuj Topiko, deo međunarodne PP Grupe najveći je proizvođač pilećeg mesa i mesnih prerađevina na domaćem tržištu. Kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje ova kompanija obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Svi proizvodni procesi Perutnina Ptuj Topiko počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.