10.04.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

5 ZNAKOVA! Kako prepoznati vezu koja može da traje ceo život?

Uz sve promene u modernim zabavljanjima i brakovima, još uvek postoje načini da se utvrdi da li vaša veza ima ono što je potrebno da potraje. Sledi nekoliko znakova koji ukazuju na to da vaš partner stvarno brine o vama i da mu je stalo do vas. 

Posvećenost

Partner koji je posvećen vezi će ulagati vreme, trud i energiju u zajedničke aktivnosti, ispunjavanje obećanja i zajedničko planiranje budućnosti.

Informer

Otvorena, iskrena komunikacija je alfa i omega zdrave veze

Komunikacija

Partner koji želi da održi zdravu i srećnu vezu će se truditi da komunicira s vama na otvoren, iskren i poštovan način. To znači da će vas slušati i obraćati pažnju na vaše potrebe i želje, kao i da će vam se obraćati na odgovarajući način.

Poštovanje

Partner koji vas poštuje će poštovati vaše granice, stavove i vrednosti, bez obzira na to jesu li isti kao njegovi. Takođe će pokazivati poštovanje prema vašoj porodici, prijateljima i drugim ljudima koji su vam važni.

Poverenje

Partner koji se trudi da izgradi poverenje će biti iskren, verodostojan i dosledan u svojim rečima i postupcima. Takođe će poštovati vaše poverenje u njega i učiniti sve što je u njegovoj moći da ga održi.

Informer

Poverenje se gradi i održava 

Empatija

Partner koji želi da se poveže s vama će pokušati da se stavi u vašu kožu i razume vaša osećanja. To znači da će vas slušati bez osuđivanja i pokazati saosećanje kad god ste uznemireni ili zabrinuti.

Ako pritom zasmejavate jedno drugo, njegovi/njeni prijatelji su i vaši prijatelji, možete da se zabavite zajedno ne radeći apsolutno ništa i zbog njega/nje želite da budete bolja osoba, to su dobri znaci da je vaša veza zdrava, srećna i potencijalno dugovečna.