16.04.2023.

22:00

Foto:

Magazin

Koliko je PAMETNO OSTATI PRIJATELJ s BIVŠOM ljubavi? Razlozi za i protiv!

Prijateljstvo sa bivšim ima pozitivnih i negativnih strana, pa je najbolje da odlučite šta vam je važnije u životu i bez čega možete da živite.

Razlozi da ostanete prijatelj sa bivšim

* Zajednički prijatelji: Ako ste deo iste društvene grupe, biće vam lakše da ostanete prijatelji nego da se potpuno udaljite jedan od drugog.

* Održavanje kontakta: Ako ste dugo u vezi, teško je iznenada prekinuti kontakt i izbrisati svu istoriju koju ste imali zajedno. Ostati prijateljski nastrojen može da vam pomogne da na neki način održite vezu, čak i nakon raskida.

Informer

Ako ste deo iste društvene grupe, lakše je osti prijatelj

* Poštovanje: Ako je raskid prošao prijateljski, možda ćete želeti da ostanete prijatelji iz poštovanja prema drugoj osobi. To bi moglo da znači da su vaše vrednosti i ciljevi u životu slični, ali jednostavno niste bili kompatibilni kao partneri.

Razlozi protiv 

* Emocionalna ranjivost: Ako i dalje imate jake emocije prema svom bivšem, biće vam teško da ostanete prijatelji i izbegnete povremeno osećanje ljubomore, tuge ili besa.

* Obnavljanje veze: Ako ste u vezi bili nauspešni (a bili ste, čim ste raskinuli), s prijateljstvom postoji šansa za povratak u vezu. Ako oboje još uvek gajite romantična osećanja, prijateljstvo može da izazove konfuziju i konfliktne emocije.

Informer

Ako neko od vas započne novu vezu, treća strana može da bude ljubomorna ili tužna

* Nove veze: Ako neko od vas započne novu vezu, treća strana može da bude ljubomorna ili tužna zbog vašeg prijateljstva sa bivšom ljubavlju. Ovo može da izazove napetost ili probleme i u vašoj novoj vezi.

U svakom slučaju, važno je da razmišljate o svojim osećanjima i mogućim situacijijama kada razmišljate o tome da ostanete prijatelji sa bivšim ljubavnikom. Razgovor sa nekim vama bliskim ili terapeutom može da vam pomogne da razmislite o odluci koja će biti najbolja za vas.