13.05.2023.

17:40

Foto:

Magazin

DA LI SU INTIMNI ODNOSI U TRUDNOĆI BEZBEDNI? Doktorka otkriva kada treba da obratite posebnu pažnju!

Mnoge žene, ali i muškarci, često imaju dilemu da li je u redu i da li je bezbedno praktikovati intimne odnose tokom trudnoće.

Doktorka Marija Ristić objasnila je da, ako ne postoji određeni medicinski razlog, zapravo nema potrebe da se suzdržavate:

- Ukoliko ti tvoj izabrani ginekolog nije striktno naglasio da treba da izbegavaš odnose u trudnoći, zbog ovog ili onog razloga, nema potrebe da se libiš da isti upražnjavaš.

Se*sualni nagon je kao i svaki drugi nagon koji imamo, nagon odnosno potrebu da se hranimo, odnosno izbacujemo telesne izlučevine.

Informer

trudnica

Ukoliko ne postoji medicinski razlog zbog koga treba da izbegavaš odnose, ne treba da utišavaš ovaj nagon, već da ga poslušaš. Ukoliko imaš želju za odnosom, iako si trudna, u bilo kom trimestru, ispuni sebi želju - navodi doktorka, ali ističe jednu stvar:

- Ono što jedino treba da znaš jeste da u 9. mesecu, ukoliko semena tečnost dođe u kontakt sa grlićem materice, tj. sa sluznim čepom, može se desiti da porođaj bude pokrenut, zbog toga što semena tečnost može uticati na razgradnju sluznog čepa, što može pokrenuti porođaj.