28.05.2023.

08:45

Foto: Shutterstock

Magazin

LJUBAVNA AFERA JE JEDNA VELIKA ILUZIJA Ekspert za veze otkriva zašto to nikako nije pravi partnerski odnos

Pojedini ljudi ulaze u ljubavne afere sa oženjenim muškarcima ili udatim ženama ili jednostavno varaju partnere sa kojim su u vezi. 

I dok na početku sve može delovati bajkovito, transformacioni kouč i specijalista za partnerske odnose, Slađana Trikić ističe da je to zapravo jedna velika iluzija:

- Pre svega, kada imate ljubavnu aferu sa nekim, velike su šanse da se vi ne viđate svaki dan, pa čak i ako se viđate svaki dan, na primer ukoliko je ta afera na poslu sa nekim kolegom, to definitivno nije pravi partnerski odnos i taj odnos je iskrivljen na mnogo strana. Znači, kao da uđete u onu sobu sa iskrivljenim ogledalima, pa sve izgleda potpuno nestvarno. Kada je ljubavna afera u pitanju, ti tada prikazuješ najbolji deo sebe, najbolju verziju sebe, on prikazuje najbolju verziju sebe - navodi Slađana i dodaje:

Informer

ljubavni par

- Sve ono što nije tako lepo, a što čini jedan pravi partnerski odnos, jednostavno je sakriveno. Sakrivene su sve crvene zastavice i zbog toga što je to tako divno i sve deluje čarobno ti možeš da pomisliš i čak da poveruješ da je on tvoja srodna duša. Međutim, što više ti ostaješ u toj iluziji, to ćeš više zapravo ubeđivati sebe da je on ljubav tvog života i kako bude prolazilo vreme nažalost, ti ćeš shvatiti na jedan teži način, da je to sve bila samo tvoja fantazija i da si izgubila vreme - zaključuje Slađana.