Autor: Informer.rs

30.05.2023.

11:34

Foto:

Magazin

POSTOJI LI IDEALNA RAZLIKA U GODINAMA MEĐU PARTNERIMA? Evo šta kaže nauka!

Poznato je da određeni parovi izazivaju podozrenje okoline - ako je muškarac mnogo stariji a žena mlađa, ili obrnuto - ako je starija žena u vezi sa mlađim muškarcem. 

Ova tema je stalno aktuelna u medijima i na društvenim mrežama. Nedavno je osvanula vest da je čuveni glumac Robert De Niro dobio dete u 80. godini sa svojom devojkom Tifani Čen. Francuski predsednik Emanuel Makron ima 45 godina, a njegova supruga je od njega starija 25 godina.

Međutim, iako parovi sa velikom razlikom u godinama mogu da opstanu, jedno istraživanje tvrdi da su oni, ipak, u problemu. 

Informer

Par

Anketa sprovedena na jednom američkom fakultetu je uključila 3000 ljudi. Zaključci istraživanja su da je kod parova kod kojih je razlika u godinama pet godina, verovatnoća da će raskinuti 18 posto veća nego kod parova koji su isto godište. 

Parovi sa razlikom u godinama od samo godinu dana imaju najveće izgleda da ostanu zajedno, zaključak je zanimljivog istraživanja. 

Kod parova kod kojih je razlika u godinama 10 godina, verovatnoća za prerani kraj veze je 39 posto. Najgore su u istraživanju prošli parovi kod kojih je razlika u godinama 20 godina. Za njih statistika kaže da je verovatnoća da će okončati svoju vezu čak - 95 posto.

Dakle - što je veća razlika u godinama između partnera, veće su šanse da veza neće dugo opstati.