08.06.2023.

13:50

Foto: Freepick

Magazin

DA LI STE STRPLJIVI ILI SAMO GUBITE VREME? Ekspert za veze objašnjava kako da znate razliku između ove dve stvari

Ponekad se ljudi nađu u situaciji kada nešto čekaju, ali u partnerskom odnosu je zapravo tanka linija između čekanja i gubljenja vremena.

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić, otkrila je razliku između ove dve stvari:

- Znam da se mnoge od vas ovo pitaju. A sada ću ja pitati vas da li razlika između strpljenja i gubljenja vremena uopšte postoji? Postoji, ali je linija vrlo tanka i nedefinisana. Mnogi definišu strpljenje kao sposobnost da se odloži zadovoljstvo. Ok, strpljivo čekam da odem na more u julu ili da dobijem platu prvog u mesecu. Strpljiva sam kada treba sačekati 9 meseci da se rodi dete ili 3 meseca za oporavak od povrede, 2 godine za dobijanje trajne vize... Znači ono što je zajedničko jeste da je sve to vremenski ograničeno i da ima neki konačni cilj - navodi Slađana i dodaje:

Informer

veza

- Gubljenje vremena, za početak, nema vremensko ograničenje, a nema ni jasan cilj. To traje i traje i ti nemaš pojma do kada. Zapravo, dok ti ili neko drugi to ne prekine. Takođe, nisi sigurna ni šta tačno čekaš. Čekam da se on/ona/nešto promeni, čekam da deca porastu, čekam da mi bude bolje, čekam da me on primeti...

Zaključak: sve što ima vremensko ograničenje i jasan cilj može da se podvede pod pojam strpljenje. Sve što nema vremensko ograničenje i jasan cilj je gubljenje vremena - ističe Slađana.