Autor: Informer.rs

13.08.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Raskid preko sms! Ukoliko ste imali kratku romansu ili ako partner živi u inostranstvu, možete da raskinete preko poruke

- Ukoliko spadate u emotivnije osobe, lakše je da to uradite putem poruka, jer onda neće biti plakanja. Ako ste dugo bili u vezi, nema smisla da raskinete preko sms-a. Iz poštovanja prema toj osobi i godinama koje ste proveli zajedno, izađite još jednom i kažite jedno drugome sve što vam je na srcu - kažu psiholozi.

Međutim, u eri društvenih mreža i mobilnih telefona, raskid putem poruka postaje najnormalnija stvar. Pogledajte u kojim situacijama je sasvim normalno raskinuti na takav način.

Kratka romansa

Ukoliko ste sa partnerom izašli na nekoliko sastanaka i ubrzo shvatili da ne želite ništa više sa njim, potpuno je u redu da raskinete preko poruka.

- Nije neophodno praviti dramu i napraviti dugačko pismo sa svim razlozima. Kratak tekst koji objašnjava situaciju biće sasvim dovoljan - kažu psiholozi.

Loš odnos

- Ako se plašite se da će vaša želja za razdvajanjem izazvati napad agresije kod vašeg partnera, onda je u redu da vezu okončate preko poruka. Ako znate da će njegova reakcija biti nepredvidiva, iz sigurnosnih razloga je bolje prekinuti odnose na ovaj način - savetuju stručnjaci.

Informer

Ignorisanje

Ukoliko partner ignoriše vaše telefonske pozive i ne želi da se sastane sa vama, jedini način je da ga "otkačite" preko sms-a.

- U ovakvoj situaciji imate puno pravo da prekinete vezu kroz tekstualnu poruku. Možda je takvo ignorisanje samo pokazatelj da partner očekuje da vi napravite korak, a to je u ovom slučaju raskid - objašnjavaju psiholozi.

Uhvatili ste ga u prevari

Nije vredno trošiti vreme na razgovor i slušanje objašnjenja od osobe koja je tako postupila.
- Osobe koje ne praštaju prevaru ne treba da se viđaju sa partnerom kako bi im objašnjavao zašto je došlo do prevare. Pobrinite se za svoje živce i napišite da je sve gotovo
- savetuju psiholozi.