22.10.2023.

10:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Mit ili istina? Ekspert otkriva da li se muškarci zaista plaše jakih žena - ovo će vas sigurno iznenaditi

Sigurno ste nekada čuli rečenicu "ma on se plaši jakih žena", bilo od drugarice ili ste je možda i vi sami izgovorili. Ali, da li je to zaista tako? Da li se muškarci stvarno plaše jakih i uspešnih žena ili je to samo takoreći način na koji se žene "teše"?

Detaljnije o ovome otkrila je Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose:

- Jedna od stvari koje muče žene i devojke jeste uverenje da muškarci ne vole jake i uspešne žene, odnosno da ih se plaše.

Muškarac koji je u muškoj energiji, ne pridaje značaj tome koliko ti zarađuješ i kojim se poslom baviš. Ukoliko je to važno nekom muškarcu, to je onda jedna od crvenih zastavica i ukazuje na to da je on u ženskoj energiji i da nije dovoljno proaktivan, kada je zarađivanje novca i obezbeđivanje porodice u pitanju - navodi Slađana i dodaje:

Informer

veza

- Šokirana sam činjenicom koliko mojih klijenatkinja pozajmljuje novac svojim partnerima ili ih bukvalno izdržavaju.

Muškarac koji je u muškoj energiji će raditi i 3 posla ukoliko je potrebno, kako bi obezbedio dovoljno finansijske sigurnosti za one koje voli.

Takvom muškarcu nije bitno to koliko si ti jaka i uspešna, ali mu je važno da si u ženskoj energiji.
Njemu je potrebna nežna, podržavajuća žena, koja će mu pružati emotivnu stabilnost, a ne žena koja će se takmičiti sa njim - ističe Slađana.