08.11.2023.

22:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Ovo bi trebalo da uradite odmah nakon intimnog odnosa! Nije samo tuširanje

Budući da smo najopušteniji nakon vođenja ljubavi, tada smo ujedno i najiskreniji u pogledu onog što osećamo. Saznajte kako malo pažnje prema sebi i partneru može napraviti veliku razliku u vašam zajedničkom iskustvu.

Higijena

Odmah nakon intimnog odnosa, preporučljivo je obaviti osnovne higijenske aktivnosti kako biste smanjili rizik od infekcija. Tuširanje ili brisanje vlažnim maramicama namenjenim intimnim regijama mogu da budu od koristi.

Emotivna povezanost

Odmah nakon intimnosti, posvetite vreme emotivnoj povezanosti s partnerom. Razgovarajte o svojim osećajima, željama i potrebama. Ovo jača emocionalnu vezu između vas.

Informer

Posle seksa smo posebno otvoreni i ranjivi

Osnaživanje

Osvrnite se na pozitivne aspekte intimnog trenutka. Izrazite zahvalnost, delite komplimente i osnažite pozitivne aspekte vašeg odnosa. Ovo može da poboljša intimnu vezu.

Planiranje budućnosti

Ako je to relevantno za vaš odnos, razgovarajte o planovima za budućnost, bilo da se radi o zajedničkom vremenu, putovanjima ili zajedničkim ciljevima. Planiranje zajedničke budućnosti jača povezanost između partnera.

Razgovor o zaštiti

Ako niste u dugoročnoj monogamnoj vezi i niste koristili zaštitu tokom intimnog odnosa, razgovarajte o kontracepciji ili merama prevencije sa svojim partnerom. Otvoren dijalog o ovim temama doprinosi zdravijem intimnom životu.