11.11.2023.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Izazov ili nesigurnost? Ekspert za veze otkriva zašto voliš flert sa zauzetim muškarcima

Pojedine žene vole da flertuju sa zauzetim muškarcima, ali je velika verovatnoća da nikada nisu razmišljale o razlozima zbog kojih to rade.

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić, podelila je svoje profesionalno mišljenje o ovoj temi:

- Ova situacija se najčešće dešava na poslu. Postoji mnogo razloga zašto žene/devojke flertuju sa zauzetim muškarcima. Pre svega - sigurno je. On je oženjen, a ti ipak dobijaš od njega pažnju, komplimente, validaciju. Osećaš se posebnom zato što je on, iako je zauzet, obratio pažnju na tebe.

- Iako ima ženu i decu on bira mene, on mene želi.

Na taj način dobijaš i neku lažnu potvrdu svoje vrednosti. Sve to ukazuje na tvoju nesigurnost. Ukoliko imaš potrebu da flertuješ sa muškarcem koji je zauzet/nedostupan sa željom da ga osvojiš potrebno je da znaš da ta potreba potiče iz ranjenog dela tebe - navodi Slađana i dodaje:

Informer

flert

- Ta potreba za potvrdom tvoje vrednosti od muškaraca koji je zauzet ukazuje na to da ne voliš i ne ceniš sebe, da si nesigurna i da imaš manjak samopouzdanja.

Ono što je potrebno da uradiš ukoliko se pronalaziš u ovoj priči, jeste da potražiš stručnu pomoć i da radiš na sebi - zaključuje Slađana.