Autor: Informer.rs

29.11.2023.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Da li ste čuli za skandinavski način spavanja? Evo zbog čega spašava brakove i veze (VIDEO)

Skandinavska metoda je dobila ime po popularnom stilu spavanja u skandinavskim zemljama: Švedskoj, Norveškoj i Danskoj.

Parovi bi možda mogli da primene skandinavsku metodu spavanja jer ona omogućava prednosti zajedničkog spavanja, a istovremeno svakoj osobi dopušta autonomiju korišćenja vlastite posteljine, piše Sleep Foundation.

Deljenje kreveta može biti daleko od idealnog ako znači svađanje oko prekrivača ili trpljenje nečijeg stalnog okretanja u toku noći. Zbog toga skandinavska metoda spavanja može da pomogne mnogim parovima.

Naime, ova metoda je postala popularna i na društvenim mrežama, pa je tako žena imena Erika Stolman Daudi otkrila da su ona i njen suprug počelida spavaju sa dva odvojena pokrivača u istom krevetu.

Ona veruje da im je ovaj stil spavanja pomogao da bolje spavaju i sprečio svađe oko krađe prekrivača.

- Konačno sam prešla na skandinavsku metodu spavanja i moj brak nikad nije bio bolji - otkrila je Erika koja je skandinavsku metodu spavanja sa suprugom isprobala kada su bili u Danskoj.

Informer

- Suprug i ja volimo Kopenhagen, bili smo tu mnogo puta i tu smo svaki put spavali s dva prekrivača na krevetu. I tako dobro spavamo, niko se ne svađa oko pokrivača i nikome nije prevruće ili prehladno. To je apsolutno neverovatno -  ispričala je Erika.

Nakon što se vratila kući s poslednjeg putovanja, Erika je odlučila da spava u sobi koju je preuredila inspirisana svojim putovanjem u Kopenhagen. 

- Najuzbudljivije je što smo suprug i ja odlučili da isprobamo skandinavsku metodu, koja je apsolutno najudobniji način spavanja. To nam je promenilo život i vezu nabolje. Sigurna sam da bi ova metoda mogla da spase mnoge brakove - ispričala je Erika.