25.12.2023.

22:40

Foto: Shuterstock

Magazin

Kako se navike u krevetu menjaju s godinama? Sa 40 i mogu i znaju

Žene u 40-im slobodno se prepuštaju eksperimentisanju u krevetu i imaju veće zahteve, a muškarci u tim godinama češće se upuštaju u avanture.

To je jedan od zaključaka velike studije o seksualnim navikama Evropljana, u kojoj autori objašnjavaju kako se razvijaju seksualnost i polna moć u zavisnosti od godina.

Sa 20 godina

Sa 20 godina većina muškaraca ne može a da ne pomisli na seks svakih nekoliko sati. U tim godinama devojke i žene su uglavnom buntovne u svojim seksualnim maštarijama. To su godine i kad mladići i devojke žele da se upuste u isprobavanje seksualnih poza.

Informer

U 30-im se želja pojačava

U 30-im

U 30-im se ta želja pojačava. Većina 30-godišnjaka tvrdi da je imala seksualni odnos na nekom javnom mestu i smatra da postoji nešto veoma erotično u tome. Seks pod tušem i u kadi takođe je na vrhu liste. Za 40 odsto ispitanika i sado-mazo igranje je uobičajeno u tom dobu. Međutim, kako tada obično počinju da stupaju u brak i dobijaju decu, seksualni nagon lagano opada.

Sa 40 godina

Na pragu pete decenije i oni s porodicama i samci proživaljaju novu seksualnu eru. To su godine kad većina muškaraca ima ljubavne afere i sklona je neverstvu, češće gleda pornografske filmove i uživa u seks-četovanju preko interneta. Seksolozi tvrde da je to rezultat češćih problema sa erekcijom, dok žene, u strahu od posledica starenja, postaju seksualno zahtevnije i često ih privlače mlađi muškarci. Seks u tim godinama je najkvalitetniji i najstrastveniji.