04.01.2024.

10:00

Foto: freepik

Magazin

Nekome novi početak, a nekome kraj! Statistike pokazuju da u januaru ima najviše razvoda, a evo i zašto

Iako mnogi ljudi početak nove godine vezuju za nešto lepo, novi početak i nadu da će godina biti ili bolja ili ista kao prethodna, istraživanja su pokazala da je upravo januar, mesec kada se najviše svode računi po pitanju ljubavi

Detaljnije o ovome objasnila je Slađana Trikić, transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose:

- Prema statistikama, januar je mesec kada se podnese najviše zahteva za razvod.

Koji su razlozi za to:

Informer

razvod

Praznici su period kada izlazimo iz uobičajene rutine (posao, obaveze...) i provodimo mnogo više vremena zajedno. Samim tim dolazimo u situaciju da smo više upućeni jedni na druge i još više primećujemo šta nam smeta kod partnera. Najviše konflikata i svađa se dešava upravo za vreme praznika. Tu isplivavaju razni problemi - finansijski problemi, loše navike partnera koje nam smetaju, partnerska nekompatibilnost, zameranja između članova uže i šire porodice - navodi Slađana i dodaje:

- S druge strane, kraj godine je vreme kada većina nas "svodi račune", donosimo važne životne odluke. Želimo da u staroj godini ostavimo većinu onoga što je loše i što nam smeta i da započneno drugačiji život.

Upravo zato je januar mesec kada "podvlačimo crtu" i opredeljujemo se da završimo partnerski odnos u kojem nismo zadovoljni - zaključuje Slađana.