11.01.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

Kako žensko telo odaje najintimnije tajne! Laki koraci posle vođenja ljubavi

Način na koji žena hoda može da otkrije o njoj ono što bi možda većina njih htela da sakrije. Njeni koraci, naime, govore kada je vodila ljubav, pokazala je jedna američka studija. 

- Žene s vaginalnim orgazmom nemaju blokirane karlične mišiće, pa je, kao rezultat, njihov hod prirodan, s prirodno anatomski neblokiranom vezom pokreta između nogu, karlice i kičmenog stuba. Hodaju lako, kao da poskakaju - naglasio je istraživač Stjuart Brodi. 

Ali seksolozi su otkrili i neke druge znake kojima dame nesvesno pokazuju da su neposredno pre toga uživale u seksu. 

Ako ste radoznali, proverite kako stoje stvari u vašoj okolini. 

Treptaji 

Brzo treptanje očima je znak da je osoba upravo završila "vruću" seansu. Treptanje i ubrzano disanje uobičajeno je tokom seksa i potrebno je malo vremena da se telo vrati na normalan ritam. Stručnjaci navode i da je dan posle seksa treptanje ređe nego kod onih kojima se nije "posrećilo". 

Informer

Znake možete da tražite i u očima

Sjaj u očima 

Posle seksa žensko telo preplavi "estrogenski talas", a to uzrokuje jači sjaj u očima i blistaviju kožu. Zbog uzbuđenja dolazi do povećanog krvnog pritiska koji traje oko 20 minuta, uočli su istraživači. Oni tvrde da zbog toga i usne izgledaju punije i da promene boju posle uživanja s partnerom.

I prsti govore

Seksolog Trejsi Koks tvrdi da se i po malom prstu na nozi može otkriti da li je žena pre toga imala seks, i da se on u takvim situacijama zacrveni. Ona kaže da mali prst predstavlja seks, a onaj pored njega ljubav. 

- Ako imate veliku razliku u veličini ta dva prsta to znači da ste ljubitelji "usputnog" seksa - rekla je Trejsi Koks.