24.01.2024.

12:00

Foto: Freepik

Magazin

Iznenadićete se! Evo zašto najčešće dolazi do smanjene želje za intimnim odnosima - nisu ni dosada, ni manjak emocija

Pojedini parovi, bilo da su u vezi ili braku, dođu do one tačke u njihovom odnosu, kada više nema intimnosti ili je drastično proređena. 

Mnogi misle da je razlog za to neko zasićenje ili dosada, ali je zapravo nešto mnogo dublje. 

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić otkrila je detaljnije o ovome:

- Pitanje intimnih odnosa u partnerskom odnosu je veoma važno iz mnogo razloga. Vremenom, mnogi parovi primećuju da više nije kao što je bilo na početku. Od toga da su vodili ljubav svaki dan, došli su do jednom mesečno, možda i manje od toga. Jedan od glavnih razloga zašto se smanjuje želja za intimnošću je osećaj besa i ljutnje - kaže Slađana i dodaje:

Informer

intimni odnosi

- Teško je imati želju za intimnošću, ukoliko osećaš bes i ljutnju prema partneru. U mnogim vezama postoji mnogo potisnutog besa i ljutnje. Taj bes dolazi usled nekih većih događaja, mada vrlo često tu su i mikro razočarenja - nije me nazvao kada je trebalo, nije uradio nešto što sam očekivala itd. Taj bes se lagano nakuplja u nama i onda je normalno da ne želiš da imaš intimne odnose sa partnerom, kada zapravo osećaš bes prema njemu, a ne ljubav i nežnost - navodi Slađana i ističe:

- I ono što je najvažnije, veoma često ti nisi ni svesna tog besa i nije ti jasno zašto je tvoja seksualna energija izbledela - zaključuje kouč, smatrajući da je veoma važno raditi na sebi i osloboditi se tog besa.