03.02.2024.

06:20

Foto: freepik

Magazin

Trenutno nisam za vezu! Šta muškarac zapravo misli kada izgovara ovu rečenicu?

Muško ženski odnosi zapravo nisu toliko jednostavni koliko bi mi voleli da budu. Postoje neke stvari koje obe strane rade, a koje umeju da zakomplikuju sve. 

Takođe, pojedine žene su sklone idealizovanju i verovanju svemu što muškarac kaže, pa čak i u onu rečenicu "Nisam još uvek spreman za vezu, potrebno mi je još vremena".

Transformacioni kouč, specijalizovana za partnerske odnose, Slađana Trikić otkrila je šta ona smatra da se nalazi iza ovakvih reči.

Muškarac ustvari ovo misli:

Informer

veza

- Znam da ne želim da budem u vezi sa tobom i ne želim da se obavezujem. Ti nisi prava za mene i nisi devojka/žena kakvu želim. Međutim, trenutno nemam nekih drugih opcija. Ok mi je što si ti tu za mene kad god te pozovem i kada god meni odgovara. Zbog svega toga neću prekidati ovaj naš odnos, već ću te držati na distanci uz objašnjenje da trenutno nisam spreman za vezu. Nastaviću da ti dajem lažnu nadu da će se, u nekom trenutku moje mišljenje promeniti i da ću (odjednom) shvatiti da ipak želim pravu vezu sa tobom, kao što i ti to želiš. Naravno, to se nikad neće desiti - zapravo samo čekam bolju opciju.

- Zaključak - kada ti muškarac kaže "Nisam spreman za vezu", to zapravo znači "Spreman sam za vezu, ali ne sa tobom." - ističe Slađana. 

Šta vi mislite o ovome?