02.06.2024.

13:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Za ovom veličinom muškog polnog organa žene lude! Naučnici otkrivaju koliko centimetara treba da imate

Nova studija sa Univerziteta u Kentu otkrila je da to nije "razlog za prekid veze". Prema nalazima, muškarci ne treba da se brinu jer je istraživanje otkrilo da "žene ne stavljaju veliki akcenat na veličinu penisa", piše Daily Star.

Naučnici su procenili popularnost 265 seksualnih igračaka, ocenjujući veličinu, materijal, cenu i ocene. Utvrđeno je da opseg nadmašuje dužinu kada su u pitanju ženske želje.

Informer

 

"Journal of Sex Research" objavio je da polni organ koji žene najviše vole ima "prosečan" obim od 12 centimetra. Poređenja radi, prosečni penis u erekciji ima opseg od oko 11,6 centimetra. A druga su istraživanja pokazala da je prosečna veličina penisa oko 13,58 cm širom sveta sveta.

Ali studija je pokazala da je dužina seksualne igračke znatno veća od prosečnog penisa, na 17,95 centimetra. U "Journal of SR" piše:

- Suprotno onome što smo očekivali, nismo našli nikakvu sklonost proizvodima s realističnim značajem, osim prisutnosti žilaste teksture.

Informer

 

Ali istraživači su priznali da su se oslanjali na samo jedno prosečno merenje veličine penisa kako bi uporedili svoje nalaze.

- Shvatamo da ova studija sama po sebi možda nije tačna s obzirom na mnoge metodološke poteškoće u određivanju prosečne veličine penisa pa je potreban oprez kada se razmatraju predstavljeni rezultati koji upoređuju naš uzorak sa "stvarnošću" - dodali su.