10.06.2024.

19:00

Foto: Foto:Printscreen Instagram/nakochung

Magazin

Udala se u 4. stadijumu raka! Jedva je hodala do oltara - Svet se rasplakao! (VIDEO)

Većina parova obećava da će se voleti u bolesti i zdravlju, ali ova mlada i mladoženja tim su rečima dali dublje značenje kada su se venčali nakon što je dijagnostikovan rak u četvrtom stadijumu.

Nako Chung (30), vodi svoju bitku s rakom debelog creva od trenutka kada je otkriven u oktobru 2023. godine tada već u trećoj fazi. 

Prošla je kroz operaciju i više ciklusa hemoterapije, ali jedna stvar ostala je nepromenjena - njen san o stupanju u brak sa svojim partnerom, Kevinom Koom.

Koo, takođe ima 30 godina, iz Los Anđelesa u Kaliforniji, izjavio je za "Newsweek" da je to bila "jedna od najtežih borbi", ali nisu dopustili da ih rak spreči u ostvarenju snova o bračnom životu.

- Nako je bila nepokolebljiva u vezi s ovim. Pre samog venčanja prošla je kroz 12 sesija zračenja, primila dva različita tipa hemoterapije i učestvovala u kliničkom ispitivanju. Učinili smo sve što smo mogli kako bismo pronašli rešenje - rekao je Koo.

Nažalost, nakon resekcije debelog creva radi uklanjanja tumora, praćene hemoterapijom, Chungova bol se vratila. Lečenje nije uspelo, a druga operacija krajem oktobra 2023. otkrila je da se rak značajno proširio, stavljajući je u četvri starijum.

Dok se njeno zdravstveno stanje pogoršavalo, oni nisu znali još koliko im je zajedničkih dana ostalo. Ipak, njihovo venčanje bilo je prekretnica koju je Chung želela postići, a prošlog meseca podelila je video svog posebnog dana na TikToku koji je postao viralan.

- Bila je u relativno dobrom zdravstvenom stanju na dan venčanja. Nažalost, izgubila je mnogo sposobnosti hodanja zbog jednog od tumora koji je zahvatio njenu kičmenu moždinu. Ipak, kao i uvek, pokazala je istinsku snagu i odlučnost - rekao je Kevin.