Autor: Informer.rs

07.07.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

3 stavke za dobar seks u braku! Strasti će se osećati i u vazduhu - Svi će se pitati koja je vaša tajna!

Nije nemoguće očuvati strast ni nakon godina, pa čak i decenija zajedničkog života. Da bi otkrili ključ, naučnici su proučavali parove koji su zadovoljni svojim seksualnim životom i otkrili da dele tri ključne navike.

Prva navika

Partneri veruju u svoju privlačnost jedno prema drugome. Jedan od najvećih neprijatelja seksualnog života je uverenje da partner ne smatra da smo privlačni. Kada verujemo da smo privlačni svom partneru, lakše se opuštamo i više uživamo u intimnim trenucima. Ovo je posebno važno za žene nakon porođaja, kada je podrška partnera ključna u osećanju privlačnosti.

Informer

Druga navika

Svakako da je ovo veoma bitno - odsustvo pritiska. Srećni parovi shvataju da seks ne mora uvek izgledati kao u filmovima i da je važnije usredsrediti se na povezanost s partnerom nego na postizanje perfekcije. Za njih, seks nije takmičenje u postizanju savršenstva već prilika za intimnost i zabavu.

Treća navika

I ono najvažnije,  vremena za ljubav. U životu punom obaveza i brzine, lako je staviti seks na dno liste prioriteta. Međutim, stručnjaci naglašavaju da je važno ne dozvoliti da se to desi, čak i ako to znači planiranje vremena za intimne trenutke.

Parovi kod kojih je seksualni život i dalje zadovoljavajući retko odbijaju partnera bez ikakvog razmišljanja. Umesto toga, oni traže kompromisna rešenja koja će oboje zadovoljiti.