22.07.2024.

13:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ostavio je da ga ne gleda kako se raspada! Jeziva bolest ga je ubila na njen najvažniji dan - bio je ljubav njenog života

Velika holivudska zvezda Kejt Vinslet na svakom koraku pokazuje da je u privatnom životu, zapravo, samo obična žena i posvećena majka troje dece. Naime, čuvena Rouz iz "Titanika" provodila je slobodno vreme sa sinom Džoom, kojeg je dobila u drugom braku sa rediteljem Semom Mendesom (58), a tokom šetnje po Menhetnu sa svojim naslednikom i dve prijateljice izgledala je presrećno.

Informer

Kejt Vinslet

Mnogi komentarišu da je Džo očeva kopija, a ponosna mama je jednom prilikom istakla da je veoma talentova za muziku. Naime, Kejt se trudi da deca ne nose teret njene slave, te ih štiti od medija i skandala.

Iako ima naslednike sa tri različita muža, izborila se za starateljstvo, te sva njena deca žive zajedno sa glumicom, koja je izuzetno predan roditelj. Zbog toga i prihvata uloge koje je neće dugo odvojiti od doma.

- Moja deca su uvek bila sa mnom. Oni ne idu od kuće do kuće, ne lete tu i tamo sa dadiljama. To se nikada nije dogodilo. Žive sa mnom i to je to - bila je jasa glumica.

Vinslet je pre nekoliko godina istakla i da odbija da angažuje spremačice, lične kuvare i drugu pomoć, jer to nije nešto čemu želi da njena deca budu "izložena".

- Sećam se da je moja majka kuvala, a to je biti roditelj, i to je ono što želim da radim - rekla je svojevremno.

Buran ljubavni život obeležen tragedijom

Kjet je već kao tinejdžerka dobila svoje prve uloge u pozorištu, kada je primećen njen veliki talenat. Vrlo brzo je usledio veliki broj uloga, a popularnost je rasla munjevitom brzinom, da bi eksplodirala 1997, posle premijere "Titanika".

Već na snimanju svog prvog TV projekta  sci-fi serije "Dark Season" uplovila je u prvu ozbiljnu vezu, kakva bi danas bila smatrana kontroverznom. Naime, zaljubila se u glumca i scenaristu Stivena Tredrea, koji je u tom trenutku imao 27 godina, a ubrzo su stupili u vezu.

Zajedno su proveli četiri i po godine, da bi potom raskinuli, i to usred Stivenove borbe s rakom kostiju. Kako je kasnije otkriveno, na raskidu je insistirao Tredre, jer nije želeo da Kejt brine o njemu i zbog unapred izgubljene bitke zapostavi svoju karijeru.

Informer

 

I sama glumica pričala je o tome, istakavši da joj je krivo što se sve tako dogodilo.

- Stiven me je pustio, to je bio čin ljubavi. Kada se osvrnem, volela bih da nije tako postupio. Volela bih da sam bila s njim. Do samog užasnog kraja. Otišao je tako brzo, a ja i dalje vrtim kroz glavu sve te trenutke. Pričam o Stivenu kao da ga još uvek volim. Ali volim ga. Nadam se da ću ga zauvek voleti - ispričala je glumica u jednom intervjuu.

Tredre se odrekao najveće podrške u životu za njeno dobro i zarad njene karijere, ali nije doživeo da vidi Kejtin najveći uspeh. Preminuo je u decembru 1997. godine, baš pred svetsku premijeru "Titanika" u Los Anđelesu, a Kejt nije prisustvovala premijeri, kruni svoje dotadašnje karijere, kako bi otišla na njegovu sahranu u Engleskoj.

- Ljudi su mi govorili stvari poput "Vidi, razumemo, mora da ti je teško, ali zar Stiven ne bi želeo da odeš?" - prisetila se Kejt jednom prilikom.

Tako je neslućeni uspeh za Kejt Vinslet stigao u najtežem životnom trenutku, a ona je kasnije istakla da tek danas, kao zrela žena, shvata koliko joj je sve bilo bolno.

Informer

Kejt je film Titanik snimala sa Leonardom Di Kapriom

- Kada se setim, uviđam kroz šta sam zaista prošla kada je izašao "Titanik". Bolelo me je, bila sam zbunjena zbog toga ko sam - rekla je glumica.

- On je bio najvažnija osoba u mom životu pored moje porodice.

Kako je ona istakla, Tredrea je upoznala kao dete, kada je bila izuzetno nesigurna i usamljena.

Bila sam vrlo stidljiva. Bila sam ranjiva... Druge devojčice su me zadirkivale. Bila sam na meti vršnjačkog zlostavljanja. Samo sam spuštala glavu i puštala to, to je bio moj način da preživim. Stiven je učinio da se osetim bezbedno i prihvaćeno-  prisetila se Kejt.

Sledeći veliku ljubav pronašla je tek godinama kasnije, i to u režiseru Semu Mendezu. Nakon kratkog braka s rediteljem Džimom Trepletonom sa kojim ima ćerku Miju, upoznala je njegovog kolegu Mendeza, koji joj je ponudio ulogu, a ona ju je odbila, ali je prihvatila njegov poziv da izađu.

Među njima je ljubav odmah planula, a par se venčao 2003. godine. Dobili su sina Džoa, ali su se rastali 2010. godine, nakon glasina da ju je režiser prevario s Rebekom Hol.

Od 2012. u braku je s Edvardom Abelom Smitom, sestrićem bogataša Ričarda Brensona, s kojim ima sina Beara Blejza i živi u selu u Saseksu. Posvećena je porodičnom životu i priznaje da prihvata samo uloge koje je ne odvajaju od kuće previše.