01.08.2024.

19:26

Foto: Foto: Shutterstock

Magazin

Nosila je godinu dana oko vrata burmu pokojnog muža, a onda doživela šok! Saznala bolnu istinu

Od smrti njenog supruga Ričarda u martu 2023. godine, udovica Fren Bukrej nosila je burmu pokojnog supruga, pronalazeći utehu u nošenju dragocenog nakita na lančiću oko vrata. Međutim, samo nekoliko dana pre godišnjice braka para 13. juna ove godine, Fren je došla do zapanjujućeg otkrića - prsten nije Ričardov.

Neprijatno otkriće

Fren je rekla za lokalne novine da je nakon što je Ričard, penzionisani profesor fizike Univerziteta Lojola u Čikagu umro u bolnici Evanston nakon kratke bolesti.

- Dobila sam lanac i stavila Ričardov venčani prsten oko mog vrata - kao način da se osećam povezanom sa pokojnim mužem.

Informer

 

- Tog kobnog dana u junu, slučajno je bila napolju i upijala malo sunca kada sam pogledala natpis na prstenu i sentimentalno se prisetila trenutka kada je prvi pu stavila na Ričardov prst na dan njihovog venčanja - ispričala je ona.

Prsten koji nosi nije od njenog muža

Tada je Fran shvatila da nešto nije u redu.

- Datum se nije poklapao - rekla je za okrugli sto u Evanstonu.

- Upisani datum je bio jasan. Onda sam shvatila: "Bože, nije njegovo. To je nečije drugo". Nosila sam ga godinu dana i osećala sam se stvarno slomljeno zbog toga. Zaprepastilo me je da se ovako nešto može da se dogodi - rekla je Fren.

Odlučna da reši misteriju, Fran je odnela prsten u lokalnu zlataru da bi stručnjak bolje pregledao malo izbledeli natpis pomoću lupe.

Zlatar je potvrdio da je natpis glasio: „MG to GB 20-08 jul“ — inicijali i datum venčanja koji pripadaju nepoznatom paru.

Vest je navela Fren da se seti stresnih dana koji su prethodili Ričardovoj smrti, kada je posetio hitnu pomoć i ubrzo završio na odeljenju intenzivne nege - u potrazi za tragovima o nesreći sa prstenom.

Informer

 

Ali za ožalošćenu udovicu, njeno sećanje na te teške dane ostaje maglovito.

- Moje uspomene na to vreme je jednostavno nestalo - rekla je Fran za okrugli sto u Evanstonu.

- Neko mi je dao Ričardov prsten, ali sam se namučila i ne mogu da znam kada sam dobila taj prsten - rekla je Fren.

Seća se da je jedna torba sa raznim ličnim stvarima iz Ričardovog boravka u bolnici nestala. Međutim, rekla je da veruje da je malo verovatno da je Ričardova burma bila u toj konkretnoj torbi.

Apel za pomoć

Fran se zatim obratila za pomoć bolnici Evanston i bila je povezana sa advokatom pacijenata Dianom Alvarez, koja je sprovela sopstvenu istragu.

- Bila je prilično pažljiva. Proverila je na svim mestima gde je on bio i sa obezbeđenjem - rekla je Fren za Alvarezovu.

Preduzela je težak korak kontaktirajući bolničku mrtvačnicu, ali se našla u još jednom ćorsokaku. Tamošnji tehničar joj je rekao da u vremenskom okviru nije bilo nikoga ko bi mogao da se slaže.

U izjavi za okrugli sto Evanston, vlasnik bolnice, Endeavour Helt, rekao je da im je „veoma žao zbog okolnosti koje okružuju Ričardovu burmu".

Informer

 

- Shvatamo ovo veoma ozbiljno i marljivo radimo na vraćanju ovog dragocenog predmeta. Podstičemo sve koji imaju informacije o prstenu sa natpisom „Juli 20-08 MG to GB“ da kontaktiraju našu kancelariju za zastupanje pacijenata pozivom na 847.570.1536 ili slanjem e-pošte na pacijentadvocaci@northshore.org. - pisalo je u obaveštenju bolnice.

Što se tiče Fren, ona nastavlja sopstvenu potragu i širi vest na lokalnoj Fejsbuk grupi, Everithing Evanston.

Ona je rekla za okrugli sto Evanston da bi joj vraćanje Ričardovog venčanog prstena „značilo ceo svet“.

- To bi vratilo deo njega i naše istorije. Bili smo u braku 58 godina. To je ceo život. To bi mnogo značilo - rekla je Fren.