13.09.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Evo koliko puta mesečno različite generacije imaju seks! Istraživanje otkrilo tačne brojke

Studija pod nazivom "Stanje zabavljanja: kako generacija Z redefiniše seksualnost i odnose" zasnovana je na podacima više od 3.310 korisnika aplikacije za sastanke Feeld. Učesnici, koji dolaze iz 71 različite zemlje i imaju između 18 i 75 godina, ispitani su o njihovom seksualnom životu.

Rezultati su pokazali da je generacija Z u proseku rekla da je imala seks tri puta u poslednjih mesec dana. Milenijalci i generacija X prijavili su nešto veće brojke, pri čemu su obe ove generacije imale seks pet puta u proteklom mesecu.

S druge strane, bumeri su takođe prijavili da su imali seks tri puta u poslednjih mesec dana.

"I generacija Z i bumeri pokazali su skoro identične stope odnosa, što sugeriše da i najmlađi i najstariji odrasli imaju najmanje seksa" napisali su istraživači predvođeni dr Džastinom Lemilerom u izveštaju.

Informer

 

"Takođe, skoro polovina generacije Z izjavila je da su slobodni, u poređenju sa samo jednom petinom milenijalaca, generacije X-era i bumera. Uprkos tome što ima najmanje seksa, čini se da je generacija Z najavanturističkija grupa u spavaćoj sobi. Čak 55 procenata generacije Z reklo je da je otkrilo novi fetiš otkako su se pridružili Feeldu, u poređenju sa 49 procenata milenijalaca, 39 procenata generacija X i 33 procenta bumera".

Istraživači su ponudili najmanje dva objašnjenja za ovo.

Informer

 

Jedno je jednostavno da starije odrasle osobe imaju više vremena da nauče i otkriju šta vole u ​​vezi sa seksom, tako da su možda već otkrili svoje fetiše. Međutim, drugo objašnjenje je da mlađi odrasli izgleda da "odrasli danas imaju veće opšte interesovanje za fetiše od starijih, što može stvoriti veću otvorenost za istraživanje i otkrivanje sopstvenih preferencija", dodali su istraživači, piše daily mail.