Autor: Informer.rs

16.09.2024.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

I muškarci lažiraju vrhunac! Ne možete ni da zamislite kakvim se sve trikovima služe!

Često se veruje da su žene te koje glume vrhunac u intimnim odnosima, dok se o muškarcima u tom kontekstu retko govori. Međutim, i muškarci ponekad pribegavaju ovom ponašanju. Pitanje koje se postavlja jeste - zašto muškarci lažiraju orgazam i kako to rade?

Verovali ili ne, odgovor je pozitivan.

Socijalni psiholog dr Dejvid Vahl potvrdio je za "Psychology Today" da značajan broj muškaraca bar jednom u životu simulira vrhunac. Postoji nekoliko razloga zašto se to događa, a neki od njih su slični onima koje navode i žene.

Jedan od glavnih razloga je skrivanje prevremene ejakulacije. Kada muškarac oseti da je prebrzo završio, može se pretvarati da vrhunac dolazi kasnije kako bi održao ravnotežu u odnosu s partnerkom.

Informer

 

Drugi razlog je povezivanje muškog vrhunca sa ženskim. Ukoliko partnerka ima poteškoća da doživi vrhunac, muškarac se može pretvarati da ga postiže kako bi ublažio njenu nelagodnost ili izbegao situaciju u kojoj bi ona mogla pomisliti da je problem u njoj.

Takođe, muškarci ponekad simuliraju vrhunac zbog iscrpljenosti, gubitka interesovanja ili zbog produženog trajanja odnosa, što im stvara pritisak da se "snalaze". Mnogi muškarci osećaju da bi uvek trebalo da budu spremni za intimni odnos, čak i kada nisu, pa lažiranjem vrhunca pokušavaju da održe ovaj mit.

Što se tiče same tehnike, muškarci koriste ubrzano disanje, naprezanje mišića i druge znakove karakteristične za stvarni vrhunac. U retkim slučajevima, čak su korišćeni trikovi poput pljuvačke kako bi izgledalo kao da je došlo do ejakulacije.