Autor: Informer.rs

20.09.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovaj tip muškog tela najviše privlači žene! Iznenadićete se

Istraživači sa Univerziteta Čepmen sproveli su anketu među 60.058 heteroseksualnih žena i muškaraca, pitajući ih koliko su partnera imali i kolika je bila njihova težina i visina.

Istraživanje je imalo cilj da utvrdi koji tip muškaraca je najprivlačniji ženama.

Informer

Visina je bitna

Kod muškaraca i žena starosti između 30 i 44 godine, prosečan broj ljudi sa kojima su bili intimni bio je osam. Za muškarce koji su bili niži od proseka, njihov srednji broj je bio 5, dok su veoma visoki muškarci u proseku imali 10 žena.

- Ovi nalazi potvrđuju da je visina relevantna za muškarce - rekao je doktor Dejvid Frederik, docent psihologije na Univerzitetu Čepmen i glavni autor studije.

Informer

Važna je i težina

​Kada se pogleda indeks telesne mase, muškarci koji su bili tačno u sredini i imali prosečnu građu i broj kilograma, imali su najviše seksualnih partnera. Muškarci sa malim viškom kilograma bili su na drugom mestu. 

- Muškarci koji izgledaju nešto krupnije, ili su više atletski građeni, generalno imaju više seksualnih iskustava od drugih muškaraca - naveo je je doktor Frederik. 

Informer

 

Iako visina i težina igraju određenu ulogu u broju intimnih iskustava koje muškarci imaju, studija pokazuje da to nije sve - postoje i drugi važni faktori.

Tako, na primer, žene cene i kada su muškarci ljubazni ili se lepo oblače, prenosi Your tango.