Autor: Informer.rs

21.09.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Nakon ovoliko vremena ženama dosadi seks sa istim muškarcem! Evo šta na to najviše utiče

Vođenje ljubavi ne samo da zbližava partnere, već i blagotvorno deluje na duh i telo, a zapravo to treba činiti što češće.

Ali postoje ljudi za koje seks vremenom prestaje da bude zabava i potreba.

Informer

 

To može biti posledica umora usled primarne brige o deci, a činjenica je da svakodnevni stres u velikoj meri utiče na seksualno funkcionisanje žena, više nego muškaraca.

Gubitak interesovanja može biti povezan i sa promenom fokusa – umesto muškarca i njihovog odnosa, fokus ženske pažnje je na detetu, objasnili su autori studije, istraživači sa Univerziteta Sautempton.

Napravili su anketu sa 4839 žena i 6669 muškaraca, uzrasta od 16 do 74 godine. Pokazalo se da se žene u vezi umaraju od seksa mnogo ranije od muškaraca.

Informer

Prema istraživanju, neke žene izgube interesovanje za vođenje ljubavi posle samo 12 meseci u vezi sa partnerom. Mnoge od njih su priznale da su izgubile interesovanje u prvoj godini po rođenju deteta, kao i zbog male dece mlađe od pet godina.

Dodali su da su uobičajeni razlozi za smanjenje seksualne želje i nedostatak emocionalne bliskosti sa partnerom loša komunikacija i zdravstveni problemi. Nekim ženama razlog je bilo bahato ponašanje partnera, ali i nove tetovaže ili pirsingi. Između ostalih faktora, pomenuta su loša iskustva u ranijim seksualnim vezama.

U ovoj anketi 34 odsto žena je priznalo da ih ne zanima seks, dok je 15 odsto muškaraca u istoj situaciji.

Istraživanje je objavljeno u British Medical Journal Open.