01.10.2024.

17:00

Foto: profimedia

Magazin

Milijarder je kupio divu od njenog muža, a onda se do smrti iživljavao! Pokušala je da se ubije, a sin im je živeo tek nekoliko sati (FOTO)

Mnoge velike zvezde pokušavale su da ožive La Divinu, svaka na svoj način. Trenutno se najviše priča o verziji Anđeline Džoli, a mišljenja su podeljena.

Marija Ana Sesilija Sofija Kalogeropulos rođena je 2. decembra 1923. godine na Menhetnu, u porodici grčkih emigranata. Njen život bio je kratak, ali buran, još od prvih dana. Roditelji, nesrećni što nisu dobili dečaka, često su ignorisali njeno postojanje, te je jedva dočekala prvu priliku da pobegne od okruženja u kojem nije bila srećna.

Možda se u teškom detinjstvu krije razlog što je uvek žudela za starijim i moćnim muškarcima koji bi joj pružili sigurnost. Mlađi joj nisu bili zanimljivi.

Informer

Marija Kalas

Diva i milijarder

Prvi muž Marije Kalas bio je 27 godina stariji preduzetnik Đovani Batista Menegini, koji je imao očinsku ulogu u njenom životu. U takvom braku verovatno je nedostajalo strasti, pa je Marija završila u zagrljaju drugog muškarca, ni manje ni više nego jednog od najbogatijih ljudi tog doba, brodovlasnika Aristotela Onazisa.

I grčki magnat bio je prilično stariji od nje. Iako je tada već bila diva svetskog glasa, dopustila mu je da njome briše patos.

Sreli su se na jednom balu u Veneciji dok su oboje bili u braku. Afera je procurila u javnost, pa se o Mariji Kalas, umesto kao o savršenoj pevačici što je svakako bila, tada više pisalo kao o besramnoj ljubavnici sklonoj rasturanju brakova.

Informer

 

Koliko tražite za Mariju

Prebogati Grk u jednom trenutku pozvao je Mariju i njenog supruga da mu se pridruže na krstarenju Mediteranom. U to vreme bio je oženjen Atinom Niarhos, s kojom je imao ćerku Kristinu i sina Aleksandra. Strasti su buknule na jahti, pa je, na kraju putovanja, Marija molila muža da se razvedu. Menegini je bio van sebe od besa.

- Koliko tražite za Mariju? Pet ili deset miliona? pitao ga je Onazis. On sam nije hteo da se razvede, već je nameravao da zadrži i zakonitu ženu i ljubavnicu.

Informer

Marija Kalas i Onazis Aristolet

Zlostavljanje, pokušaj samoubistva i smrt sina

No, i kada se razveo, Onazis nije želeo da oženi Mariju. Bili su ljubavnici do kraja te priče, dramatične, tragične, po mnogima i bizarne, jer je Aristotel često vređao i omalovažavao opersku divu, ostavivši joj na krhkoj duši bezbroj rana.

- Imaj na umu da ti nisi moja žena ili domaćica u kući. Ti si samo gost, kao pevačica iz noćnog kluba sa zviždaljkom u grlu - rekao joj je. Bio je grub čak i kada mu je otkrila da je u drugom stanju, nije mu bilo potrebno još dece.

On čak nije bio ni ljubitelj opere. Više je voleo da večeri provodi u kafani.

Marija se skrivala za vreme trudnoće. Porodila se u martu 1960. godine, ali dečak je živeo tek nekoliko sati. Gubitak deteta i ljubavni problemi su se odrazili i na karijeru, a publika je bila surova. Ostala je bez svog božanskog glasa, komentarisali su.

Informer

Onazis sa Džeki Kenedi

Dovoljno da kroz glavu počnu da joj prolaze suicidalne misli. Želela je da okonča život, da prekine sve, ali Onazis ju je pronašao u stanu u Parizu koji joj je kupio.

Čudna, uznemirujuća ljubavna priča u kojoj je, danas bi mnogi zaključili, svega bilo osim ljubavi. Vređanja i ponižavanja su se nastavila. Aristotel joj je govorio da je ružna, da ni šeširom ne može da sakrije preveliki nos, da ima široke kukove… Kada je konačno presekla i rekla, pre svega sebi, da je dosta, odgurnula je Aristotela od sebe. No, on nije gubio vreme.

Pronašao je novu ljubavnicu. Nikog drugog do Džeki Kenedi, udovicu ubijenog američkog predsednika. Posle samo tri meseca veze odveo ju je pred oltar. Međutim, ni bivša prva dama nije bila pošteđena Onazisovih ružnih reči. Znao je da je moćan, da može da ima sve, a koliko je poštovao žene bilo je upitno.

Marija je bila u šoku kada je u novinama videla vest da se oženio. Ipak, iz nekog razloga nisu mogli jedno bez drugog i godinu dana kasnije obnovili su aferu.

Informer

Bili su suđeni jedno drugom

Smrt ih rastavila 

Aristotel Onazis umro je 1975. godine, a Džeki ponovo postala udovica. Posle njegove smrti velika operska zvezda vratila se u Pariz, gde je i preminula 1977, godinu i po nakon gubitka svoje najveće ljubavi.

Brojni životni udarci i preterana upotreba sedativa oslabili su joj srce, koje je na kraju stalo. Njen pepeo prosut je po Jonskom moru, u kojem se nalazi i Onazisovo privatno ostrvo Skorpios, gde je sahranjen.