Autor: Informer.rs

18.10.2024.

23:20

Foto: Shuterstock

Magazin

Ako se 5 minuta posvetite ovom kućnom poslu, imaćete bolji seks! Evo zbog čega

Stručnjaci savetuju onima koji su nezadovoljni seksualnim životom da probaju da urade jednu jednostavnu stvar - da srede svoju spavaću sobu.

- Istraživanja pokazuju da nered ubija libido. Neuredan i neorganizovan prostor može da izazove stres, što nije dobro za naš seksualni život - objasnila je seksualna edukatorka Porša Braun.

Informer

Kam Frejzer, seksualni trener za muškarce, rekao je da spavaća soba treba da bude „kao malo utočište“, bez ikakvih ometanja, nereda ili stresa.

Ako je spavaća soba uredna, vi i vaš partner možete da se osećate opušteno i spremno da budete intimni. 

- Ako imate prljavu odeću na krevetu ili veš mora da se skloni, bar sve stavite u orman, zatvorite vrata i namestite krevet - dodao je on. 

I dodao da u krevetu ne treba da razgovarate o listi za kupovinu ili o školi svog deteta. 

Informer


Ako jedna osoba stalno želi više maženja, njen partner može početi da se oseća ugušeno. Zbog toga može i da se povuče i da izbegava fizučko zbližavanje.  Posledica toga može biti da se oba partnera osećaju nepovezanijim.

- Oni završe na tom ringišpilu gde se jedna osoba povlači i pokušava da proširi distancu, a druga pokušava da smanji distancu - kaže Nataša Silverman, terapeut za seks i odnose.