Autor: Informer.rs

25.07.2023.

15:40

Foto: Shutterstock

Magazin

Idete sa psom na more? Evo šta treba da znate!

Ne zaboravite da spakujete knjižicu za psa, kao i sve potrebne lekove. Takođe, ponesite dovoljno vode, hrane, poslastica i igračaka kako bi vašem ljubimcu put bio što prijatniji.

Preporuka je da najpre naviknete psa na auto, ako ga već niste vozili u automobilu. Pustite ga da malo pronjuši unutrašnjost kola i upalite motor da bi se pas navikao na zvuk.  

Pre puta dobro istrčite i umorite svog psa i pustite ga da se igra sa drugim psima u parku. Ovo ima dvostruke prednosti. Prva je što će lakše i brže obavljati nuždu, tako da nećete imati problema sa njim tokom putovanja, a druga prednost je što će pas biti toliko umoran i zadovoljan da će većinu vremena možda čak i prespavati.

Postoje posebni sigurnosni pojasevi za pse koji putuju automobilom, pa ne bi bilo loše da ga nabavite.Važno je da ljubimac u autu ima nešto što mu je već poznato, svoje ćebe, krevetac, omiljenu igračku. Tokom vožnje, nekoliko puta se okrenite prema njemu, ohrabrite ga i nagradite poslasticom, kako bi vožnju doživeo kao nešto prijatno i zabavno.

Informer

Ne zaboravite prostirku na kojoj će ležati, kao i dve činije za vodu i hranu. Ako vaš pas povraća tokom dugih putovanja, konsultujte se sa svojim veterinarom o pripremama koje ćete mu dati pre putovanja da biste izbegli ovu neprijatnost.

Takođe, pazite da automobil ne bude previše vruć, jer kao što vi patite kada su visoke temperature, pate i životinje. Stavite zaštitu od sunca na prozore kako bi psu bilo prijatno tokom vožnje. I nikada, baš nikada, životinje leti ne ostavljate u parkiranom automobilu, jer može da dođe do toplotnog udara, a posledice mogu biti fatalne.

Kad konačno stignete na odredište, odvedite psa u šetnju da se razgiba i nagradite ga poslasticom tako da putovanje poveže s dobrim osećajima.