15.05.2024.

14:20

Foto: Tanjug AP

Magazin

Pas Mesi glavna zvezda Kanskog festivala! Pogledajte kako pozira, zbog njega su sve lepotice pale u drugi plan (VIDEO/FOTO)

Kanski festival sinoć je otvorio niko drugi nego pas Mesi. To nije bilo koji pas. On je svima postao poznat po učešću u filmu "Anatomy of a Fall" i bio je glavna zvezda dodele Oskara.

Mesi ima posebnu ulogu

I u Kanu čast da otvori defile pripala je upravo psu Mesiju koji je oduševio ponašanjem baš kao i na dodeli Oskara. Sem što je izuzeteno šarmantan, pas Mesi ima i posebnu ulogu. Opremljen specijalnim mikrofonom i kamerom koja je pričvršćena na leđima imao je zadatak je da priča sa zvezdama preko komičara Rafaela Mezrahija, koji će davati svoj glas.

Obožavaoci mogu da gledaju ove zabavne intervjue, a društvene mreže su preplavljene snimcima slatkog psa.

Dresiran da voli kameru i ne laje 

Postao je poznat po učešću u filmu "Anatomy of a Fall" i mnoge gledaoce je ostavio bez teksta svojim glumačkim sposobnostima. Njegova vlasnica Laura Martin Kontini je objasnila da ga je dresirala da se navikne na kamere, a da ne laje zbog okolne buke. 

Mesi je tako dobar glumac da je već znao kako da se pravi mrtav, što je veština koju su rediteljka Žistin Trije i njene kolege zahtevale jer u ključnoj sceni leži bez svesti isplaženog jezika, pošto je otrovan, a Kontini kaže da takav izraz lica pravi nakon što se umori od igranja sa svojom loptom.

- Ono na čemu smo sve vreme morali da radimo je kako da ga nosimo, a da se on ne pomera, a za to nam je trebalo dva meseca treninga - otkriva Mesijeva vlasnica.

Ovaj film ga je doveo na dodelu Oskara gde je oduševio je i organizatore i kamermane koji su ga nekoliko puta snimili, a posebno simpatično bilo je kada ga je objektiv uhvatio u kadru kada je namešteno da "aplaudira" nakon što je proglašeno da Robert Dauni Džunior osvaja Oskara za najbolju sporednu mušku ulogu, a više o tome pročitajte OVDE.