31.05.2024.

09:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Teško bolestan pas pred kraj života našao dom! Konačno doživeo radost kakvu zaslužuje, snimak srušio internet (VIDEO)

Pas kom je ostalo samo šest meseci života dobio je priliku da iskusi ljubav i život kakav svako zaslužuje. Naime, DeVito je imao sreću što je u sklonište Forgotten Now Family Rescue u Americi došao kao štene. Dok je starijim psima teško pronaći dom, štenad su uvek tražena.

Krisi Elder zaljubila se u DeVita čim ga je ugledala. Odmah joj je bilo jasno da je drugačiji jer je bio slab, a jezik mu je bio ljubičaste boje. Ipak, nadala se dobroj prognozi jer se zaljubila u veselo štene.

Nažalost, stigle su loše vesti. DeVitu je dijagnostifikovana teška subvalvularna aortna stenoza i ima niz strukturnih srčanih defekata i problema sa protokom krvi. Takođe je bio u četvrtoj fazi srčane
insuficijencije. Veterinari su rekli da treba da uživa u ono malo vremena što mu je ostalo.

- Dali su mu šest meseci. Pristali smo na lekove i potrošili 3.500 dolara da mu pružimo ovu priliku. Nismo planirali taj trošak, ali ne sumnjam da je to zaslužio - izjavila je Elder.

Čim je štene dovela kući, za njega se vezao Elderin sin Bo. Dečak je autističan, a druženje s DeVitom mu je osiguralo priliku da iskusi onu vrstu radosti koju bi svako trebao da oseti.

- Zasad smo fokusirani na to da mu pružimo dom i porodicu kakvu zaslužuje i spremna sam isto da ponovim za mnogo drugih pasa. Uvek biram spašavanje, čak i kada ih boli - poručila je.