Autor: Informer.rs

03.06.2024.

22:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Ovaj pas će vas nasmejati do suza! Napravio haos u kući pa našao genijalno skrovište od vlasnika (VIDEO)

Sibirski haski je vrlo popularna rasa pasa koju sve više ljudi bira za svoje kućne ljubimce. Kao štenci su neodoljivi sa svojim krupnim plavim očima, pa većina vlasnika ni ne sluti u šta se upušta kada odabere ovu rasu za svoj dom.

Skloni nestašlucima

Sibirski haski je pas srednje veličine, težine do 30 kg. Ovaj radni pas ima u genima potrebu za trčanjem i obavljanjem zadataka. Vrlo su inteligentni, ali i razigrani, te im svašta može pasti na pamet. Nemirni su i stalno smišljaju nestašluke.

Jedan od vlasnika i zaljubljenika u ovu rasu pasa slikovito je opisao kako je imati haskija u kući poput brige o malom detetu koje non-stop zahteva pažnju, inače će brzo napraviti štetu.

Informer

 

Kako bi ovaj pas bio u miru, neophodne su duge šetnje, fizička aktivnost na otvorenom i trčanje do iznemoglosti. Kada žele nešto, mogu satima zavijati dok ne dobiju ono što žele.

Na Instagramu se pojavio snimak jednog haskija koji je do suza nasmejao korisnike. Pas je ostao sam u kući dok su njegovi vlasnici bili na poslu. Trčeći okolo, prevrnuo je saksiju sa cvećem i rasuo zemlju po podu. Očigledno mu ovo nije bio prvi put, pa je pokušao da se sakrije kako bi izbegao kaznu.

Kako se vidi na snimku, pas se popeo na vrh ormara kako bi bio van domašaja vlasnika i izbegao kaznu za napravljenu štetu.

Usledili su brojni komentari na ovaj post.

- O moj bože, kako se uopšte popeo gore?

- I moj haski se ponaša kao mačka i pentra se na sve strane. Bogu hvala još nije došao do tog nivoa.

- Haski su definitivno najluđi psi na svetu, ovo je dokaz za to.