05.06.2024.

12:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Kuda ide ovaj svet? Devojka umesto bidermajera imala životinju u rukama (VIDEO)

Jedan snimak na TikToku nedavno je postao viralan, izazvavši različite reakcije. Naime, mlada je na svom venčanju odlučila da umesto tradicionalnog buketa cveća nosi svog psa. Ovaj potez pokrenuo je lavinu komentara i različitih mišljenja.


Prva i najočiglednija kritika jeste da pas nije rekvizit ili modni dodatak. On je živo biće sa svojim potrebama, osećanjima i pravima. Nošenje ljubimca kao zamenu za buket može se smatrati nehumanim jer se ljubimac koristi kao objekt u ceremoniji koja mu nije prirodna.

Psi, kao i druga živa bića, zaslužuju poštovanje i tretman koji odgovara njihovoj prirodi.

Venčanja su često bučna, puna ljudi i aktivnosti, što može biti izuzetno stresno za životinje. Dovođenje psa na takav događaj, i to u ulozi buketa, može prouzrokovati nepotreban stres i anksioznost kod ljubimca. Umesto da se oseća sigurno i udobno, pas je izložen gomili novih stimulansa koje možda ne može adekvatno da obradi.

Ovaj nesvakidašnji potez mlade sigurno je izazvao rasprave i podstakao ljude da preispitaju granice između ljubavi prema ljubimcima i njihovog humanog tretmana.

Bez obzira na stavove, jedno je sigurno - venčanje ove mlade biće zapamćeno kao događaj koji je izazvao polemike i otvorio mnoga pitanja o tome šta je prikladno u modernim ceremonijama, posebno kada su u pitanju naši četvoronožni prijatelji.