Autor: Informer.rs

10.06.2024.

18:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Pas rasplakao svet svojom sudbinom! Vlasnici mu uradili ono što se ne prašta - Svi su plakali (VIDEO)

Kućni ljubimci se vezuju za svoje vlasnike od prvog dana kada se usele u novi dom. Njihova bezuslovna ljubav i privrženost često su nepokolebljivi, ali, nažalost, ne dobijaju svi ljubimci istu ljubav zauzvrat.

Sudbina jednog psa iz Teksasa rasplakala je ljude na društvenim mrežama zbog svoje tužne priče. Pre dve godine, pas po imenu Karlton pronašao je svoj dom nakon što je sklonjen sa ulice. Nažalost, njegovi vlasnici su nedavno odlučili da ga vrate u azil za napuštene životinje, bez trunke milosti.

Snimak iz azila za životinje Special Pals u Hjustonu prikazuje nesrećnog Karltona kako nepomično leži na mestu gde su ga vlasnici ostavili. Iako su radnici azila pokušali da mu olakšaju boravak pružajući mu razne poslastice, Karlton je kao da je znao da je ponovo napušten. Odbijao je hranu, nije želeo da se igra sa drugim životinjama, već je samo ležao, gledao ka vratima i čekao, nadajući se da će se njegovi vlasnici vratiti po njega.

"Ne brini, druže. Bezbedan si i jednog dana ćeš pronaći novi dom" - pisalo je u postu o ovom tužnom psu.

Beki, koja je snimila i objavila video tužnog Karltona na TikToku, rekla je da nije bilo interesovanja za usvajanje ovog psa, ali da se on oseća sve bolje svakim danom. U novom snimku otkrila je da je Karlton ponovo srećan i da se čitav tim azila trudi da ga oraspoloži igrajući se s njim. Ipak, pas i dalje osluškuje i čeka, nadajući se da će se njegovi vlasnici vratiti po njega.

Video je izazvao snažne reakcije među ljudima koji su izrazili mešavinu tuge i besa zbog situacije u kojoj se Karlton našao.

- Ljudi, budite odgovorniji! Psi su doživotna obaveza - glasio je jedan komentar.
- Zašto ljudi to rade? Nikada to neću razumeti - nadovezao se drugi. 
- Molim vas, neka ga neko usvoji i pruži mu pažnju i ljubav - dodao je treći...

Broj kućnih ljubimaca koji se nalaze na ulici i traže dom u skloništima raste iz godine u godinu. U Sjedinjenim Američkim Državama godišnje na ulici i u azilima završi 6,3 miliona kućnih ljubimaca, što je otprilike 17.260 dnevno. Ova statistika naglašava potrebu za većom odgovornošću i saosećanjem prema našim četvoronožnim prijateljima.