22.07.2024.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Pazite se prevara! Kupila psa za skoro 2.000 evra a onda se zaprepastila - Dobila je potpuno nešto drugo! (VIDEO)

Uzbuđenje koje prati dolazak novog ljubimca u kuću, bilo da je u pitanju dete ili odrasla osoba, teško je opisati rečima. Od trenutka kada se odluči za novog prijatelja, budući vlasnik marljivo priprema sve što je potrebno za njegov dolazak, s nestrpljenjem planirajući zajedničke trenutke ispunjene ljubavlju i pažnjom.

Jedna vlasnica doživela je upravo takvo uzbuđenje kada je odlučila da u svoj dom dovede vrednog psa rase Goldendudl. Međutim, umesto očekivanog zadovoljstva, suočila se s neugodnim iskustvom.

Prevana je otkrivena 

Kupila je psa Portera dok je bio mladunče, verujući da je pravi predstavnik rase koja nastaje ukrštanjem zlatnog retrivera i pudle. Mladunče je imalo prepoznatljivu braon boju krzna, što je bilo sasvim u skladu s karakteristikama ove rase, pa je vlasnica za njega platila 1.910 evra.

Srećna zbog novog ljubimca, brzo je počela da se privikava na njegovo prisustvo. Ipak, ubrzo je primetila da nešto nije kako treba. Na jednom snimku objasnila je da je pas postajao sve svetliji, a braon boja se zadržala samo u obliku mrlja i tufni, da bi na kraju potpuno nestala. Na njeno zaprepašćenje, Porter je postao beo poput pudle. Vlasnica je u opisu objave pokazala kako se pas menjao vremenom i postao neprepoznatljiv.

Mnogi bi pomislili da je u pitanju prirodna promena, jer se kod nekih pasa boja krzna menja kako rastu. Međutim, vlasnica je bila uverena da je žrtva prevare i da je odgajivač prefarbao krzno psa kako bi ga prodao kao Goldendudla.

"Kada vas odgajivač prevari i otkrijete da je vaš pas obojen" napisla je u opisu snimka.

Snimak je postao viralan i prikupio više od 3,6 miliona lajkova. Ipak, komentari njenih pratilaca ukazali su na to da promena boje krzna može biti normalna kod te rase pasa i da navodno ne mora biti nužno da je prevara.

- Mislim da nije bio stvarno obojen. Moj mali pas je rođen crn i sada je potpuno beo - glasio je jedan komentar. 

- Ovo nije farbano štene, to je krzno mladunčeta i normalno je da vremenom promeni boju - dodao je drugi. 

Dlaka većine štenaca menja boju kako rastu, ali prelazak iz smeđe u belu je drastična. Ovaj pas više liči na na neku mešavinu maltezera. Uvek tražite papire od roditelja i slično - bili su samo neki od komentara. 

Vlasnica je dodatno pojasnila da je mladunče delovalo umorno i pospano kada ga je kupila od odgajivača, a rečeno joj je da je primilo vakcinu. Međutim, kada je ponovo pokušala da kontaktira odgajivača, on nije odgovarao na pozive i ugasio je broj, što je dodatno učvrstilo njen osećaj da je prevarena.

Čula je da neki psi dobijaju lažne vakcine, što je možda povezano sa promenom boje krzna.

Najvažnije je da se vremenom privikla na novu boju krzna svog ljubimca i voli ga jednako kao i prvog dana kada ga je dovela kući.