25.07.2024.

11:30

Foto: Printscreen/Tiktok/Laohui989

Magazin

Urnebesan snimak! Divlje svinje se popele na drvo, pa obrstile stablo breskvi - vlasnik u šoku (VIDEO)

Na veliku žalost jednog uzgajivača breskvi iz španskog Salema, ali i na zaprepašćenje brojnih korisnika TikToka koji su pogrešno zaključili da je snimak lažan, divlje svinje zaista mogu da se popnu na stabla ako za to pronađu dovoljno motivacije.

Tako su pre neki dan poljoprivredniku iz Valensije obrstile popriličnu količini tog voća, a on je to zabeležio telefonom kako bi svetu pokazao sa kakvim se problemima suočava.

Video je u ponedeljak preneo i portal Club Caza, čiji je novinar potvrdio da štete koje svinje uzrokuju u poljoprivredi nisu ograničene samo na useve na tlu i plodove stabala koji padnu na tlo.

- Sezona breskvi u Španiji traje od maja do oktobra. Uprkos tome što je u pitanju niskokalorična hrana, svinje biraju i to voće kako bi se prehranile i utolile žeđ. Više od 80% sadržaja breskvi je voda - pojasnio je novinar.

- Poljoprivrednik je zasadio je nekoliko hektara u Salemu, gradu koji pripada pokrajini Valensiji i nalazi se u regiji Vall d'Albaida. Jedno jutro kada je stigao na plantažu, zatekao je prizor da su svinje pojele veliki deo breskvi - naveo je novinar i istaknuo da je dotični poljoprivrednik investirao 4.000 evra po hektaru.