05.08.2024.

18:00

Foto: Pexels

Magazin

Najlepša rasa mačaka na celom svetu! Mirne su i mazne, idealne za svaku porodicu (VIDEO)

Ragdol mačke su prekrasne mazne mace. Poreklom su iz Amerike, gde su se gajile pre više od 50 godina. Rasa je nastala ukrštanjem bele persijske mačke, svete birme i burmanske mačke.

Upečatljive oči i mekana dlaka

Dolaze u četiri osnovne boje: čokoladna, plava, lila i crna, no mogu biti i crvene, kremaste ili dvobojne. Karakteristične su po upečatljivim plavim očima i svetloj dlaci, mekanoj kao svila. Spadaju u skupinu većih mačaka i mogu imati i do 9 kilograma. Svoju snažnu građu i miran karakter nasledile su od persijske mačke, a oznake na glavi, nogama i repu od svete birme.

Pitoma narav

Ragdol mačke su mirne i nežne naravi, što ih ujedno čini idealnim kućnim ljubimcem za porodice s malom decom. Vrlo su poslušne i pitome, lako se prilagođavaju okolini i dobro se slažu s drugim ljubimcima. Za ove mačke smatra se da imaju veliku toleranciju na bol, ali to baš i nije tačno. One su itekako osetljive, ali zbog mirne naravi i poslušnosti su otpornije na stres.

Uživaju u društvu, maženju i češkanju, a razlog zbog selako opuštaju na rukama je ogromno poverenje koje imaju u svoje vlasnike. Ako ste ljubitelj velikih maznih mačaka, ragdoll mačke su idealne za vas.