Autor: Informer.rs

20.06.2023.

20:00

Foto: Shutterstock

Magazin

CIPELE VENECIJANSKIH GONDOLIJERA SU HIT Mogle bi da postanu popularnije od baletanki (FOTO)

Furlane su cipele venecijanskih gondolijera. Svoje mesto u modi su našle odavno, a ove godine je ova elegantna verzija zatvorenih ravnih cipela nalik baletankama ponovo veoma popularna.

U originalu su furlane u baršunastoj verziji, a u novim modnim interpretacijama su u najrazličitijim bojama, dezenima i materijalima.

Italijanke, ali i mnoge svetske zvezde, poput Alekse Čung i Kejt Mos više od baletanki vole furlane, cipelice koje su italijanski odraz ljubavi prema finom izgledu i kvalitetnoj izradi.

Tradicionalne baršunaste cipelice prvobitno su nastale u severoistočnoj Italiji, ali su ih popularisali venecijanski gondolijeri. Ove jednostavne cipele danas imaju modernu verziju, i mnogi ih nose.

Furlane su se izrađivale od recikliranih materijala poput starih guma ili neiskorišćenih tkanina i to u talijanskoj regiji Friuli, po kojoj su i dobile ime. Zbog svog izdržljivog gumenog đona postale su vrlo popularan izbor obuće među gondolijerima.

Furlane se danas izrađuju od najraznovrsnijih materijala, od svile i pamuka do baršuna. Često su u upečatljivim bojama i dezenima.