17.07.2023.

15:28

Foto: pexels.com

Magazin

Za mladolik izgled: Bore na dekolteu ćete ublažiti pomoću ovih 7 trikova

Postoji nekoliko načina da smanjite vidljive linije na dekolteu. Evo sedam saveta koji bi mogli da vam pomognu. 

Hidratacija kože

Redovno vlažite kožu dekoltea kako biste održali njenu elastičnost. Koristite hidratantne kreme ili losione dizajnirane posebno za tu oblast.

Zaštita od sunca

Izbegavajte izlaganje kože dekoltea direktnoj sunčevoj svetlosti i koristite kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom (SPF) da biste sprečili oštećenje kože od UV zraka. Sunčevi zraci mogu da doprinesu stvaranju bora.

Informer

Mislite na sunce, ne samo na plaži

Korišćenje retinola

Retinol je sastojak koji se često koristi u kremama protiv starenja kože. Može da pomogne u smanjenju bora i poboljšanju teksture kože. Potražite proizvode koji sadrže retinol i nanesite ih na dekolte prema uputstvima proizvođača.

Masaža kože

Nežno masiranje kože dekoltea može da poboljša cirkulaciju i stimuliše proizvodnju kolagena i elastina. Koristite lagane, kružne pokrete kada masirate.

Vežbe za dekolte

Određene vežbe, poput podizanja ramena i prsnog istezanja, mogu da ojačaju mišiće dekoltea i doprinesu zategnutijem izgledu kože.

Informer

Vežbe takođe zatežu kožu

Ishrana i hidratacija

Uravnotežena ishrana bogata antioksidansima i hranljivim materijama, kao i adekvatan unos vode, mogu da doprinesu zdravlju kože i smanjenju bora.

Posebna nega 

Korišćenje proizvoda za negu kože koji sadrže sastojke poput hijaluronske kiseline, peptida i antioksidanata može da pomogne u hidrataciji i obnavljanju kože dekoltea.

Ako imate posebne probleme sa kožom ili ozbiljnije probleme, uvek je najbolje da se konsultujete sa dermatologom ili specijalistom za negu kože.