Autor: Informer.rs

13.08.2023.

21:00

Foto: Shutterstock

Magazin

Nekoliko trikova za čišćenje letnje obuće

 U zavisnosti od materijala, prljavština se može zavući duboko u vlakna materijala, a s njom i neugodan miris. Pogledajte savete koje su mnogi već isprobali i tvrde deluju.

Bebi-puder je najidealnije sredstvo pomoću kojeg možete da zaustavite prekomerno znojenje nogu i nakupljanje prljavštine. Pospite po stopalu i utrljajte u kožu pre nego što se obujete.

Antibakterijske maramice su idealno sredstvo za održavanje obuće kada ste na putu. Posle čišćenja ovim maramicama obuća je sigurna za nošenje.

Medicinski alkohol garantovano neutrališe prisustvo bakterija. Nakvasite komadić vate, pa prebrišite obuću iznutra. To će je osvežiti i sterilisati, pa nema straha od razvoja gljivica.

Pena za pranje tepiha dobra je i za čišćenje kožnih uložaka. Nanesite je na pamučnu krpicu ili sunđer, pa prebrišite uložak i ostavite da se osuši.

Deterdžent za pranje suđa je univerzalni čistač fleka i prljavštine svakojakog porekla, pa i nečistoće s obuće. Malo tople vode i deterdženta efikasno skida prljavštinu sa đona i štepova na obući. 

Informer

Očistite đon i gazište

Šmirgl-papir ili oštra četka skida prljavštinu sa đona i gazišta za stopala. Nežno prelazite šmirglom ili četkom dok ne skinete sloj koji se nakupio.