Autor: Informer.rs

12.08.2023.

18:00

Foto: Shuterstock

Magazin

Otkrijte kako da se pravilno šminkate! Uz ove trikove izgledaćete mlađe! (VIDEO)

Meg Barberva je zaljubljenica u šminku i obožava da deli svoje savete i trikove sa publikom na TikTok-u.

Ona je u jednom videu rekla:

- Probajte ove brze savete za šminkanje da biste izgledali mlađe. Ovih nekoliko trikova i izbegavanja grešaka mogu vam skinuti godine sa lica.

Prvo se pozabavila proizvodima koje većina žena pogrešno stavlja na kožu, kako bi se skrenula pažnju na fleke i pogrešan izbor boja.

- Hajde da pričamo o korektoru. Izbegavajte staru "tehniku trougla", za to vam je potrebno previše proizvoda. Malo u unutrašnjem i spoljašnjem uglu je sve što vam treba. Dobro ga izblendajte četkom ili sunđerom naprskanim sprejem za fiksiranje.

Pored nanošenja manje količine korektora u unutrašnje i spoljašnje uglove očiju, Meg voli da koristi specifičan puder sa dozom sjaja kako bi njena koža izgledala jedro i mladalački.

- Volim sjajne podloge koje pomažu da izgledam mlađe - rekla je Meg.

Ona preporučuje da popunite obrve odgovarajućom olovkom u boji. Dakle, važno je popunjavanje praznina i praćenje prirodnog oblika, a ne iscrtavanje koje će im totalno izmeniti oblik, a samim tim i  izraz lica.

Popunjavanje obrva čini ogromnu razliku. One ne samo da pomažu da definišete lice, već mu daju veću dubinu i debljinu i automatski čine da izgledate mlađe.

Informer

Jedna ključna greška u šminkanju takođe može da vas značajno postari, a to je stavljanje bronzera ispod jagodične kosti.

Meg ističe da rumenilo i bronzer treba stavljati više na jagodice.

- Postavljanje konture ili bronzing nijanse ispod jagodične kosti povlači vaše lice nadole. Umesto toga, konturišite samo malo više na samoj jagodici i ne produžavajte nanošenje dalje od  na unutra od centra zenice, isto kao i rumenilo. Ciljajte nagore i izblendajte pokretima naviše prema liniji kose - posavetovala je Meg..

Oštra olovka za oči i debela olovka mogu da učine da izgledate starije. Vodite, dakle, račuma o debljini olovke.

- Na kraju, nanesite hajlajter preko jagodica i sredine nosa - savetuje Meg.